Eriksen matchvinder for Tottenham i slutminutterne

Christian Eriksen fejrer sin afgørende scoring mod Sunderland. Fold sammen
Læs mere

Christian Eriksen grundlagde sejren for Tottenham i slutminutterne af lørdagens kamp mod Sunderland, og det er efterhånden ved at blive en vane for den danske midtbanespiller at score vigtige mål for sin klub.

Via stolpen nettede Christian Eriksen til 2-1 og skød dermed tre point hjem til London-klubben. Dermed har Christian Eriksens nu været matchvinder i fem kampe gennem Premier League-sæsonen, hvilket i sig selv er en flot bedrift.

Læg dertil otte scoringer over 22 Premier League-kampe og et hav af vigtige afleveringer for Tottenham, og det begynder endnu en gang at ligne en supersæson for den 22-årige dansker, der i sin første sæson for Tottenham lod sig kåre som årets spiller af klubbens officielle fanklub.

Christian Eriksen havde flere forsøg undervejs i kampen, og derfor var han også lettet over sin sene scoring.

»Vi fortjente at vinde set ud fra de chancer, som vi skabte. Efter flere af mine skud ikke gik i mål, var jeg glad for at se ét gå ind,« sagde Christian Eriksen kort efter kampen.

Tottenhams manager Mauricio Pochettino gav den danske matchvinder fine ord med i omklædningsrummet.

»Jeg er glad for spillerne og vores fans. Vi spillede meget bedre end Sunderland, især i anden halvleg. Christian Eriksen er en meget god spiller, og dette er en meget vigtig sejr,« sagde Pochettino.

Også Jan Verthongen, der var holdkammerat med Christian Eriksen i deres fælles Ajax-tid, roste sin danske medspiller oven på den afgørende scoring.

»Han arbejder stenhårdt, og han fortjener det.«

Senest Christian Eriksen afgjorde en kamp til fordel for Tottenham var i 2-1-udesejren over Kasper Schmeichels Leicester.

Tottenham kom planmæssigt fra start på White Harte Lane, da Jan Verthongen efter bare tre minutter bragte hjemmeholdet foran. Gæsternes Sebastian Larsson udlignede dog efter 31 minutters spil på et fremragende frispark, som han krøllede op i hjørnet med indersiden. Efter 89 minutters spil sparkede Eriksen så til kuglen lidt uden for feltet og trillede bolden forbi Costel Pantilimon i Sunderlands mål.

Jose Mourinhos Chelsea imponerede på udebane mod Swansea. Alene efter første halvleg førte Chelsea med 4-0 på to scoringer fra både Diego Costa og Oscar. Andre Schürrle pyntede på resultatet ti minutter før tid.