Eriksen: Hurtigt Liverpool-mål gjorde det svært

Tottenham kunne ikke finde vej igennem Liverpools massive defensiv i Champions League-finalen.

Christian Eriksen blev lørdag den 14. dansker i Europas største klubkamp. Carl Recine/Reuters Fold sammen
Læs mere

Madrid. Liverpools lynscoring satte tonen for Champions League-finalen og gjorde arbejdsbetingelserne meget svære for Tottenham.

Sådan lyder forklaringen fra Tottenhams danske kreatør, Christian Eriksen, efter 0-2-nederlaget i slutkampen i Madrid.

- Da Liverpool kom foran efter to minutter, kunne holdet trække sig tilbage og skulle ikke nå noget. Det havde stor betydning for kampens forløb, siger Eriksen til 3+.

Efter Mohamed Salahs straffesparkscoring i kampens andet minut skulle Tottenham finde en vej igennem en massiv blok af rødklædte modstandere.

Det havde Eriksen og co. svært ved, og først i slutfasen lykkedes det at spille sig frem til enkelte chancer.

- Når Liverpool-spillerne ikke havde bolden, kunne de stå lavt på banen, og deres opspil var jo lange bolde. Vi spillede vel en okay kamp, men var ikke kyniske nok, siger Christian Eriksen til 3+.

Trods finaleskuffelsen har det alligevel været en mindeværdig sæson for Tottenham, som aldrig tidligere har nået finalen i den fineste europæiske klubturnering.

Og når røgen har lagt sig, kan spillerne tænke tilbage på bedriften med stolthed, mener den 27-årige fynbo.

- Vi kan bestemt være stolte af, hvad vi har præsteret. At det er første gang, at klubben var i en Champions League-finale, siger jo egentlig alt, lyder det fra Eriksen.

Han var den 14. danske spiller gennem tiderne i finalen i Champions League eller forgængeren, Europa Cup for mesterhold.

/ritzau/