Eriksen godkender generalprøve mod Tyskland

Fodboldlandsholdet skal tage det gode forsvarsspil fra remisen mod Tyskland med til Kasakhstan, mener Eriksen.

Brøndby. Den danske målscorer Christian Eriksen mener, at fodboldlandsholdet fik et godt udbytte af tirsdagens 1-1-testkamp mod Tysklands verdensmestre.

Særligt forsvarsspillet var på et niveau, som gerne må gentages i lørdagens VM-kvalifikationskamp i Kasakhstan, mener Eriksen, der tirsdag vikarierede som anfører.

- Det var en testkamp, så det betyder ikke det store som sådan, men det var en god generalprøve før kampen mod Kasakhstan.

- Vi kan tage med videre, at vi godt kan finde ud af at forsvare. Selvfølgelig scorede de et dumt mål i en situation, hvor vi var i overtal i feltet, men i store dele af kampen holdte vi dem fra de helt store chancer.

- De havde nogle skud udefra, som Rønnow pillede rigtig godt. Defensiven er det mest positive, vi kan tage med fra kampen, siger Christian Eriksen.

I den anden ende af banen forventer midtbanestjernen, at Danmark får noget mere boldbesiddelse i den på papiret lettere kamp mod Kasakhstan.

- Vi ved, at kampen mod Kasakhstan bliver en helt anden kamp. Vi havde respekt for Tyskland, og Kasakhstan spiller måske endnu mere direkte end tyskerne, og det skal vi være opmærksomme på.

- Og så skal vi være endnu bedre til at straffe de andres fejl, end vi var i dag, siger han.

Kampen fungerede som et 25 års jubilæum for Danmarks EM-triumf i 1992, hvor tyskerne blev slået i finalen.

Christian Eriksen var fire måneder gammel, men han gjorde alligevel sit til at rekonstruere den store danske begivenhed tirsdag aften i Brøndby.

Han bankede således bolden hårdt i mål i samme minuttal og fra næsten samme position, som John "Faxe" Jensen gjorde ved 1-0-målet i 1992.

- Jeg havde snakket med "Faxe" om det. Ej, det var skæbnen, der ville, at det skulle være i det samme minut, siger Christian Eriksen.

/ritzau/