Eriksen bliver igen skamrost i England

Historien om Christian Eriksens succes-sæson i England er spækket med spektakulære mål, uselviske oplæg og masser af ros.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag aften reddede danskeren Tottenhams pokalære, da han med sine to scoringer sørgede for, at Tottenham spillede 2-2 mod Sheffield United, og dermed ekspederede den nordengelske traditionsklub ud af den lille pokalturnering, Liga Cuppen.

Eriksens to afgørende mål var hver især oplevelser af den slags, som man som tilskuer tager med sig hjem og husker på, når sæsonens højdepunkter skal tælles. Og som Tottenham-fan er man utvivlsomt lettet over, at Eriksen sørgede for, at London-klubben undgik et dumt nederlag til et hold fra den næstbedste række.

Det første mål, direkte på frispark, var et sand Eriksen-specialitet. Nogle meter uden for feltet sparkede han bolden over i det modsatte hjørne, mens Sheffield-keeper Mark Howard stod fastnaglet til jorden og undrende fulgte boldens bane.

»Eriksen sparkede til bolden fra et sted nær ved hjørnet af straffesparksfeltet - med andre ord en position, hvor de fleste spillere ikke ville mene, at det var værd at forsøge et skud - og det var en ekstraordinær opvisning af, hvordan man kontrollerer bolden med fart, kraft og lige præcis den rigtige vinkel. Det var masser af power bagved, men det var mere måden, at bolden svævede og dykkede på præcis det rigtige øjeblik,« lød The Guardians beskrivelse af Eriksens frisparksperle.

»Ingen målmand i hele verden kunne have taget den,« lød rosen fra Sheffield Uniteds manager Nigel Clough, søn af den navnkundige succesmanager fra 70erne, Brian Clough.

Danskeren var heller ikke selv i tvivl om, at hans frisparksmål var noget helt særligt:

»Det første mål, frisparket, var et af bedre, som jeg har scoret. Det var lidt overraskende for mig at ramme så højt oppe i nettet. Så ofte øver jeg heller ikke frispark,« sagde danskeren til bbc.com, som også er ved at være bevidst om sin rolle som sidste øjebliks-helt for Tottenham.

»Det andet mål faldt på et afgørende tidspunkt, men bare giv mig bolden efter 88 minuter,« jokede danskeren.

18-årige Che Adams var ved at skrive endnu et pokal-eventyr, da han blev sendt på banen og scorede to gange for »Knivene« sidst i anden halvleg, men i stedet førte Eriksen igen pennen og reddede Tottenham, da han iskoldt afsluttede på en friløber efter en stikning fra Harry Kane.

»Tottenham Hotspur er på vej til Capital One Cup-finalen takket være deres elegante dansker, som gjorde det nemt under svære betingelser og sikrede føringen med et lækkert frisparksmål,« skriver The Telegraph.

Mirror blander sig også i hyldest-koret til Spurs' danske redningsmand. Han får karakteren 8 ud af 10 og bliver kåret til Man of the Match med følgende udsagn;

»Lækkert frispark, og anden halvlegs afslutning lukkede kampen. Superb«.