Entrada Laudrup

Ny æra begynder i dag for Michael Laudrup i Getafe, hvor han i dag officielt blev præsenteret som træner.

Så er det officielt. Michael Laudrup er ny træner i den spanske fodboldklub Getafe. Foto: AFP Fold sammen
Læs mere

Et historisk stort presseopbud havde fundet vej til Getafes uprangende hjemmebane, Coliseum Alfonso Pérez, da Michael Laudrup blev præsenteret som klubbens nye træner.

Journalisterne stod simpelthen på nakken af hinanden i det kogende varme lokale, da klubpræsident Angel Torres bød velkommen og præsenterede sin nye træner.

- Målet er jo højt fra de seneste sæsoner, men vi regner med, at det går mindst lige så godt i den kommende sæson, sagde Angel Torres og sparkede bolden videre til Michael Laudrup, der smilede afværgende, men derefter forklarede, hvorfor han sagde ja til Getafe.

- Grunden til at jeg har accepteret tilbuddet, er, at det er en klub, som hele tiden arbejder på at forbedre sig. Det er svært at nå toppen, men endnu sværere at bliver der, sagde Laudrup med henvisning til, at den lille klub, der opnåede en flot niendeplads i sidste sæson, har fået utroligt meget ud af ganske lidt.

- Det bliver vanskeligt næste år, fordi der er tre turneringen. Ligaen, pokalen og UEFA-cuppen. Klubben skal vænne sig til at spille flere gange om ugen. Derfor er der også brug for en bredere trup, sagde Michael Laudrup, som dog ikke ville kommentere yderligere på spekulationerne om, at Dennis Rommedahl og muligvis Thomas Kahlenberg skulle være på vej til klubben.

Vil være i boldbesiddelse

På pressemødet blev Michael Laudrup spurgt, om han overvejede at bruge Getafe som et springbræt til en større klub, hvortil han svarede:

- Det ville være mangel på respekt, at begynde at snakke om det allerede nu. Men tak fordi du spørger, svarede han.

Getafe har ellers vist sig som lidt af en rugekasse for de trænere, der tidligere har styret det lille Madrid-hold. Klubbens afgående træner, Bernd Schuster, røg som bekendt til Real Madrid, mens træneren før ham, Quiique Sanchez Florez, i dag er cheftræner i Valencia, der blev nummer fire i den netop afsluttede sæson.

På pressemødet kom Michael Laudrup også ind på, hvilken spillestil han vil forfølge i Getafe. Han afviste dog, at hans egne bedrifter som spiller, kunne overføres til holdet i dag.

- Man kan jo ikke overføre det, jeg lavede som enkelt spiller til et helt hold. Men det er ikke nogen hemmelighed, at mit hold går efter at være i boldbesiddelse, uanset hvem vi spiller imod, siger han.

Michael Laudrup har skrevet en toårig kontrakt med Getafe Club de Fútbol.