England straffet ud af EM

Rumænien vandt 3-2 på straffe i slutningen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

CHARLEROI

Bænket på sidelinjen af en karantæne så Rumæniens største spiller gennem tiderne, Gheorghe Hagi, 35, sine yngre landsmænd holde liv i drømmen om endelig i karrierens efterår at vinde noget med landsholdet.

På et straffespark efter 87 minutter vandt Rumænien for syvende gang på 30 år en turneringskamp over England og er i EM-kvartfinalen mod Italien. 3-2 blev det - og det var spillemæssigt helt i orden. Det var de bedste fodboldspillere, der gik videre fra gruppe A sammen med Portugal. Og de største, men i moderne forstand de fodboldmæssigt dårligste, England og Tyskland, der må rejse hjem. Og det er værtslandene og UEFA sikkert lettede over, efter alle problemerne med de engelske hooligans. På "Heysel" i Bruxelles mod Italien, 15 år efter de 39 dræbte fodboldfans, kunne alt være sket.

Efter rumænsk 1-0 føring var det den gamle drenge Alan Shearer, der med udligning til 1-1 bragte England tilbage i kampen. Det var fremtidens England, Paul Scholes og Michael Owen, som i 1. halvlegs injury time bragte England foran.

Indtil målene havde Rumænien, som England ikke havde slået i seks turneringskampe siden VM i 1970 - total-domineret den første halve time. At de "europæiske argentinere" individuelt og teknisk var englændernes overmænd, var forudsigeligt. At de holdtaktisk hang bedre sammen, var mere overraskende. Resultatet var, at englænderne ikke kom til noget som helst, mens rumænerne kom til "alt". Også en syret 1-0 føring, da et kikset indlæg fra den 19-årige Ajax-spiller Christian Chivu sejlede over Nigel Martyn, der erstattede Seaman, som havde fået en skade i venstre ben under opvarmningen.

Bagude dækkede Galca og Gheorghe Popescu de engelske frontløbere Shearer og Owen så tæt, at de knapt kunne trække vejret. Foran dem fejede Munteanu det midtfelt, hvor Paul Scholes normalt huserer, og på kanterne blokerede wingbackerne Dan Petrescu og Chivu for engelsk kantspil samtidig med, at de gav det rumænske spil bredde.

At udligningen til 2-2 faldt 2,41 minutter før afslutningen gjorde 2. halvleg intens. England har ikke noget stort, og slet ikke et moderne fodboldlandshold. De kan rejse hjem til selvransagelsen ligesom tyskerne, der allerede begyndte efter nederlaget i lørdags til England .