Engelske medier begraver VM-holdet

Luis Suarez har netop gjort det onde ved England, men han forsøger at opmuntre sin skuffede Liverpool-kammerat Steven Gerrard. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Englands chance for at gå videre fra den indledende pulje skal efter nederlaget til Uruguay torsdag aften dansk tid findes i afdelingen for genopstandelser og andre mirakler. Det fører naturligt nok til til selvransagelse i de hjemlige medier dagen derpå. Og her har den groteske humor som altid gode kår:

»Kom tilbage, Sven - alt er tilgivet,« skriver The Guardian således med hilsen til den tidligere landstræner, svenske Sven-Göran Eriksson, der som engelsk landstræner nåede frem til kvartfinalerne både ved VM 2002, EM 2004 og VM 2006.

»Åh, England. Så tæt på og dog så langt fra ved dette VM. På en kølig, rodet og underhektisk nat i Sao Paulo blev England igen overvundet på grund af de små, men afgørende detaljer mod Uruguay. En slags små sting - lidt sjusk her, en fejl der - som spundet sammen bliver til et omfattende Bayeux-tapet, der fortæller om utilstrækkelighed på dette niveau,« skriver Guardians Barney Ronay her og konkluderer, at England kæmpede med hjertet og blev ved med at angribe, men bare ikke var præcise nok i de afgørende situationer.

»Sparket i tænderne,« skriver The Mirror med et stort forsidebillede af en åbenmundet Luis Suarez, som med sine to mål næsten ene mand udgjorde forskellen på de to hold.

»Det var det. Det er formentlig forbi. Efter to kampe. Fiasko. Ingen anden beskrivelse er dækkende, heller ikke selvom den ikke bliver bekræftet i Recife om fredagen, men først indtræffer på tirsdag mod Costa Rica.«

The Sun har et billede af en grædende Kai Rooney, søn af Englands eneste målscorer på forsiden med overskriften, mens avisen opfordrer ham til at tørre tårerne:

»Lad være med at græde, Kai. Hvis Italien slår Costa Rica... Suarez og co. så taber til Italien... og farmand så scorer et par stykker (eller flere) Så er vi videre!«

Daily Star har et billede af Suarez, der kysser sin vielsesring med overskriften »Dødskysset« på bagsiden, og på forsiden konstaterer man, at »Nu har vi brug for et mirakel«.

Flere medier refererer i øvrigt Roy Hodgson for, at han ikke har nogen planer om at trække sig fra landstrænerjobbet, mens Steven Gerrard, den uheldige helt, der med et mistimet hovedstød kom til at lægge op til Luis Suarez' afgørende mål, formentlig stopper på landsholdet.