Engelske managere kritiserer Capello-valg

Tre Premier League-managere mener, det er trist at landstrænerposten formentlig går til en udlænding. De havde gerne set en brite bestride posten.

Tre britiske Premier League-trænere kritiserer det engelske fodboldforbunds indstilling af Fabio Capello. Her er det en demonstrant, der har taget opstilling foran fodboldforbundets hovedkvarter for at protestere mod Capello. Foto: Alessia Pierdomenico / Reuters. Fold sammen
Læs mere

Gareths Southgate, Steve Coppell og Mark Hughes – alle tre managere i den engelske Premier League - kritiserer det engelske fodboldforbund (FA) for deres beslutning om at indstille Fabio Capello til at blive den kommende engelske landstræner. Det skriver Reuters.

- Da jeg spillede for England under Sven (Göran Erikson, red.) følte jeg, at det var rigtigt at have en udenlandsk landstræner, men jeg har siden ændret holdning, siger Middlesbroughs manager Steve Southgate i følge Reuters til britiske medier fredag. Readings manager Steve Coppell bakker om det udsagn.

- Jeg er trist. Jeg er en stolt engelsk manager og ville have elsket, hvis en englænder fik ansvaret (for landsholdet, red), siger Steve Coppell.

Han forstår godt, at de ser på Capello, da han opfylder alle kriterierne for at blive træner, men mener det er trist, at England har sat sig selv i en situation, hvor det er svært for en englænder at nå til tops og blive landstræner.

Mark Hughes, manager for Blackburn og tidligere landstræner for Wales, mener også at det bliver sværere og sværere for en englænder at blive landstræner. Han pointerer, at jo oftere landstrænerjobbet går til udlændinge, jo sværere bliver det for briter at kunne få dette job i fremtiden.

Fabio Capello er endnu ikke ansat, men det britiske fodboldforbund har i går indstillet ham til posten. I øjeblikket forhandler FA og Fabio Capello kontraktens detaljer og præmisser.

I perioden 2001-2006 bestred svenske Sven Göran Erikson den engelske landstrænerpost, hvorefter engelske Steve McClaren i 2006 overtog trænersædet.

Han sad der dog kun i godt et år - til efter den seneste engelske landskamp mod Kroatien - hvor han blev fyret, da han ikke formåede at føre England til EM-slutrunden næste år i Schweiz og Østrig.