Engelske klubber står på vippen i Europa League

Manchester United og Southampton skal levere gode resultater i Europa League for at gå videre fra gruppespil.

Manchester United-angriberen Anthony Martial kræver en sejr i den sidste gruppekamp i Europa League. Reuters/Carl Recine Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et enkelt point kan gøre det for Manchester United i den sidste kamp i Europa Leagues gruppe A.

United skal vinde eller have mindst uafgjort på udebane mod Zorya Luhansk torsdag aften.

Det samme er tilfældet for Southampton og Pierre-Emile Højbjerg senere torsdag aften.

Med en sejr eller det præcise resultat 0-0 hjemme mod israelske Hapoel Beer-Sheva vil Southampton gå videre fra Europa Leagues gruppe K.

United vil dog gerne avancere med stil og ikke på yderste mandat, og derfor er kravet en sejr i det sydlige Ukraine, hvor temperaturen er omkring frysepunktet.

- Det er meget anderledes i Ukraine - ikke bare med tilhængerne, men også vejret. Det er meget koldt derovre på dette tidspunkt af sæsonen.

- Men det er op til os selv at affinde os med det, at tilpasse os det miljø, vi befinder os i, og få den sejr, vi behøver, siger United-angriberen Anthony Martial til klubbens hjemmeside.

José Mourinhos tropper har tabt de to første kampe på udebane i Europa League til både Fenerbahce med Simon Kjær på holdet samt Feyenoord med Nicolai Jørgensen.

Et nederlag kan sende United ud af Europa. Kun hvis Fenerbahce ikke taber ude til Feyenoord vil englænderne gå videre blandt de 32 bedste hold i turneringen.

- Vi forventer et vanskeligt opgør. Tingene gik ret godt for os i hjemmekampen (United vandt 1-0, red.), men det bliver helt anderledes derovre.

- De vil spille foran deres egne tilhængere og vil være fast besluttet på at gøre det svært for os at få et resultat, så vi skal være på tæerne, siger Martial.

Mens Europa League ikke har været prioriteret særligt højt hos United, så er torsdagens kamp mod Hapoel Beer-Sheva langt vigtigere for Southampton.

- Det er en stor kamp, og det er det eneste, alle tænker på lige nu, siger Southampton-spilleren Sam McQueen til klubbens hjemmeside.

Hapoel Beer-Sheva spillede 0-0 hjemme mod Southampton, og et identisk resultat vil sende englænderne videre i turneringen på grund af en bedre målscore.

- Det er en stor turnering. Vi spiller mod en masse forskellige stilarter, som kun vil hjælpe mig til at udvikle mig og resten af holdet.

- Jeg synes, vi har gjort det godt indtil nu, men vi vil ikke yde os selv retfærdighed, hvis vi ikke vinder og går videre fra gruppen, siger McQueen.

Southampton og Højbjerg har blandt andet vundet 2-1 hjemme over Inter, som er sikker på at ende sidst i gruppen og dermed er færdig i Europa.

/ritzau/