Engelsk stjerne er skuffet over kaos på Wembley

Harry Maguires far kom lettere til skade under kaosset på Wembley før EM-finalen mod Italien.

Harry Maguires far blev fanget i kaosset før EM-finalen på Wembley mellem England og Italien søndag. Fold sammen
Læs mere
Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

London. Den engelske landsholdsstjerne Harry Maguire havde inviteret blandt andre sin far til EM-finalen mod Italien søndag.

Og faren kom til skade under det kaos, som opstod, da et ukendt antal personer uden billet forcerede sikkerhedsbarriererne inden kampen.

Maguries far har ofte en af forsvarsspillerens døtre på skuldrene til landskampene, men det var ikke tilfældet søndag.

»Jeg er glad for, at mine børn ikke var der. Det var skræmmende. Han sagde, han var bange, og det bør ingen være til en fodboldkamp,« siger Harry Maguire om sin fars oplevelse til The Sun.

Maguires far, Alan, fik klemt sine ribben, da han blev fanget i en løbende gruppe mennesker. Han var dog i stand til at overvære finalen.

»Han kæmpede efterfølgende med sin vejrtrækning på grund af sine ribben, men han er ikke typen, der gør et stort nummer ud af noget,« siger Maguire.

Efter finalen har flere tilskuere fortalt, at deres sæder var optaget af folk uden billet, hvilket sendte sikkerhedspersonalet på overarbejde, da flere nægtede at flytte sig.

»Der var mange problemer. Det skete der, hvor venner og familie var placeret.«

»Det vigtigste er, at folk får en fantastisk oplevelse, og at ingen har dårlige minder fra en finale. Derfor er det skuffende. Det kunne have været meget værre, men vi skal lære af det og sørge for, at det ikke sker igen,« siger Maguire.

Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, iværksatte tirsdag flere undersøgelser af balladen før og under EM-finalen. Blandt andet efter der på sociale medier har floreret flere videoer af voldelige episoder.

Efter England tabte finalen efter en straffesparkskonkurrence blev flere af holdets spillere desuden udsat for racistisk diskrimination på sociale medier.

/ritzau/