Engelsk landsholdsspiller er træt af verbale overfald

Sol Campbell er efter skiftet fra Arsenal til Portsmouth blevet genstand for offentlige mishagsytringer fra fanatiske supportere. Det må have en ende, mener han.

Sol Campbell er godt træt af det hele, efter endnu en episode med rasende fans. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Møller

"Det er fuldstændig ude af kontrol."
Den engelske landsholdspiller Sol Campbell er led og ked af de gentagne verbale overfald fra fodboldfans. Dermed følger han trop med Sir Alex Ferguson, Harry Redknapp og Avram Grant, der alle for nylig har været ude at tage afstand fra de stigende verbale overfald, spillere i Premier League og andre ligaer er udsat for.

Lige så slemt som racisme
"Der gør ingen forskel på mig, om det er racistiske ytringer eller almindelige mishagsytringer. De er lige skadesfulde. Overfaldene forsøger at gøre dig mindreværdig, og det er helt ude i hampen," siger Sol Campbell til BBC.
Portsmouth-spilleren var så rasende, at han selv ringede ind BBCs radiokanal og gav udtryk for sin bekymring.

FA har svigtet
Ifølge Campbell gør det engelske fodboldforbund slet ikke nok for at løse problemet.
"FA har svigtet en del spillere fra ligaen. Det er det 21. århundrede. Det er en menneskeret at få lov at passe sit arbejde som sportsmand - eller træner - uden at blive overfaldet verbalt."
Sidste alvorlige tilfælde var så sent som i søndags, da Chelseas Ashley Cole blev forfulgt af tilhængerne fra sin gamle klub Arsenal.