Engelsk komet sikrer City lille fordel i CL-kvartfinale

Phil Foden blev matchvinder, da Manchester City vandt den første CL-kvartfinale mod Dortmund med 2-1.

Ilkay Gündogan lagde bolden til rette for Phil Foden, så det engelske talent nemt kunne score til 2-1 til allersidst. Paul Ellis/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Manchester. Det var lige ved at ende med et overraskende resultat, da Manchester City og Borussia Dortmund tirsdag mødtes i den første af to kvartfinaler i Champions League.

Premier Leagues tophold vandt 2-1, men først efter en scoring i den ordinære spilletids sidste minut af det 20-årige stortalent Phil Foden.

Kort forinden lavede Marco Reus, hvad der kan ende med at blive et potentielt vigtigt udebanemål, da han udlignede til 1-1.

Resultatet betyder, at City har en lille fordel inden næste uges returopgør i det tyske, hvilket ærgrer Marco Reus, da Dortmund ellers var godt med i det meste af opgøret.

- Vi spillede en fantastisk kamp. Vi kæmpede, indtil vi ikke kunne mere. Det er ekstremt frustrerende, at vi ikke scorede mere, med de chancer vi havde, for så at lukke et mål ind til sidst, der kunne have været undgået, siger Marco Reus ifølge uefa.com.

Begge hold bød sig hurtigt til. Efter kun små 20 minutter var der scoret.

Det hele startede med et skidt forsøg på en aflevering af Emre Can, som endte i fødderne på Riyad Mahrez. Så gik det hurtigt.

Ti sekunder senere stod Mahrez selv med bolden nær Dortmunds baglinje. Kevin De Bruyne, der med en lang dribletur havde ført bolden ned til tyskernes ende, fik den serveret foran mål og scorede nemt.

Emre Can så ud til at blive den helt store skurk, da han lidt efter lod til at have begået straffespark, men efter et VAR-tjek kunne tyskeren ånde lettet op.

Dortmund så dog ud til at få noget at glæde sig over, da Jude Bellingham kort før pausen stjal bolden for næsen af City-keeper Ederson og trillede den ind i et tomt mål.

Men dommeren fløjtede hurtigt for frispark til målmanden, der smed sig i smerter efter at være blevet ramt på tåen af Bellingham, men hurtigt var klar igen.

Gæsterne affyrede et nyt advarselsskud kort efter pausen, da Erling Haaland blev sendt i dybden og endte en-mod-en med Ederson. Den norske bomber var dog kommet så tilpas meget ud af balance, at City-målmanden forholdsvis nemt kunne blokere skuddet.

Der skulle gå 83 minutter, før Dortmund fik prikket hul på målbylden. City virkede ellers til at være nogenlunde i kontrol, i takt med at slutfløjtet nærmede sig.

Men Marco Reus ville det anderledes. Efter flot kombinationsspil endte bolden ved tyskeren i feltet, og Reus sendte den køligt i mål.

City svarede dog hurtigt igen, da Phil Foden sikrede det engelske mandskab den smalle sejr med sin scoring i 90. minut.

/ritzau/