Engelsk ekslandsholdsspiller stopper efter kraniebrud

Godt et år efter at have fået kraniebrud i en kamp stopper Hulls Ryan Mason karrieren i en alder af 26 år.

Hovedstødsduellen med Chelseas Gary Cahill blev skæbnesvanger for Ryan Masons liv og fodboldkarriere. Scanpix/Adrian Dennis Fold sammen
Læs mere

Den tidligere engelske landsholdsspiller Ryan Mason kommer ikke tilbage på højeste niveau, efter at han 22. januar sidste år pådrog sig et kraniebrud i en kamp mellem Chelsea og Hull.

Tirsdag meddeler Hull City således, at 26-årige Ryan Mason stopper fodboldkarrieren med omgående virkning.

»Ryan har forhørt sig og er blevet undersøgt hos verdenskendte neurologer, som alle fraråder ham at genoptage en fodboldkarriere på højt niveau. «

»Ryan vil gerne sig tak til klubben og til alle dem, der har hjulpet og støttet ham i de seneste 12 måneder,« skriver Hull City.

Uheldet i kampen mod Chelsea skete, da Ryan Mason gik op i en hovedstødsduel med Gary Cahill.

Hull-spilleren blev liggende i græsset i flere minutter, hvorefter han blev fragtet bort på en båre.

Senere samme aften blev Ryan Mason opereret, og de første forlydender lød på, at spilleren kæmpede for sit liv.

Efter en uge kunne Ryan Mason, klubben, pårørende og alle de mange engelske fodboldfans, der fulgte spillerens tilstand, ånde lettede op, da Ryan Mason blev udskrevet fra hospitalet.

I juni sidste år kunne Hull så vise en video, hvor Ryan Mason var i gang med genoptræningen på et løbebånd, men noget fodboldcomeback bliver det altså ikke til.

Mason har tidligere spillet for Tottenham og var anerkendt som et stort talent. I sommeren 2016 blev han Hulls dyreste indkøb nogensinde, da han ifølge engelske medier blev købt for cirka 100 millioner kroner.

Ryan Mason har spillet én landskamp for England. Det var i 2015 mod Italien.

/ritzau/