Endnu en amerikansk basketballspiller siger nej til OL

Kawhi Leonard er den seneste i en række af basketballspillere, der melder afbud til det amerikanske OL-hold.

Oklahoma City Thunder v San An
Den amerikanske basketballstjerne Kawhi Leonard vil ikke deltage for USA ved OL i Rio til august. Scanpix/Ronald Cortes
Læs mere
Fold sammen

Adskillige NBA-spillere har sagt nej til at repræsentere USA i basketballturneringen ved OL i Rio de Janeiro.

Senest er det San Antonio Spurs-stjernen Kawhi Leonard, der i 2014 blev kåret som den mest værdifulde spiller i NBA-finaleserien, der har meldt fra, skriver Reuters.

Kawhi Leonard giver dog ingen forklaring på sit afbud.

- Det var en meget svær beslutning.

- Det er en ære at komme i betragtning til holdet, og jeg håber, at jeg i fremtiden vil få chancen for at repræsentere mit land og spille for det amerikanske basketballhold, siger Kawhi Leonard i en pressemeddelelse.

USA har vundet OL-guld i basketball de seneste fem gange, og trods de mange afbud vil amerikanerne sandsynligvis stadig dominere ved OL, men de mangler altså nogle af deres stjernespillere.

USA er blandt andre uden Stephen Curry, der to gange er blevet kåret som årets mest værdifulde spiller i NBA. Derudover har NBA-spillerne Russel Westbrook, James Harden, Chris Paul, Anthony Davis, Blake Griffin, John Wall og LaMarcus Aldridge meldt fra.

Basketballstjernen LeBron James har endnu ikke officielt meddelte, om han ønsker at deltage ved OL. Ifølge Reuters skulle Cleveland Cavaliers-spilleren dog også hælde til et afbud.

Flere andre atleter har meldt fra til OL i Rio af frygt for zikavirusset, men ingen af de amerikanske basketspillere har angivet det myggebårne virus som grund til deres beslutning.

/ritzau/Reuters