En perfekt finale

Rafael Nadal er klar til en revanche for sidste års Wimbledon-finale imod det schweiziske fænomen Roger Federer. Hos kvinderne besejrede Venus Williams ubesværet den franske finalemodstander Marion Bartoli.

Ja, det er mit. Venus Williams knytter Wimbledon-trofæet ind til kroppen. I finalen havde hun ingen problemer med at besejre franske Marion Bartoli. Det var Venus Williams' fjerde titel på det engelske græs. <br>Foto: Toby Melville Fold sammen
Læs mere

Perfektion i bevægelse. Hvordan ser det lige ud?

Tjoh, tag et kig på Roger Federer i dagens Wimbledon-finale og svaret vil helt naturligt vise sig, som kampen skrider frem.

Nogenlunde som det gjorde i går, hvor Federer på det nærmeste ydmygede sin 21-årige franske modstander Richard Gasquet med cifrene 7-5, 6-3 og 6-4 på en time og 44 minutters spil.

Foran et publikum på Centre Court, der for første gang i mere end en uge ubekymret kunne nyde trenigheden af jordbær, champagne og tennis under himlens blå, gav Federer gang på gang prøver på sit fabelagtige repertoire. Sublime server, skarpe diagonalslag og en serie long line passerslag, som næsten bragte publikum på randen af det måbende, fordi det er tennis fra en anden planet.

Fra en anden planet
Hvis ikke han allerede var oppe blandt sportens helt store legender, er Roger Federer om ikke andet klar til at tage et stort skridt i den retning. Om ikke andet hvis han i dag kan gentage triumfen over sidste års finalist Rafael Nadal. Sker det, vil han tangere Bjørn Borg som den blot anden i historien, der har vundet singletitlen fem gange på stribe. Og med Federers 53 sejre uden nederlag på græs, kan det være svært at se, hvordan Nadal skal kunne komme på tværs af et sejrstogt uden sidestykke.

Med en blanding af beskedenhed og nøgtern erkendelse af at have leveret en præstation tæt på det absolut perfekte, var det en tilfreds Federer, som gjorde status efter kampen.

»Det første sæt var afgørende. Han burde mindst have fået en tiebreak og måske endda have vundet det. Derefter spillede jeg fantastisk i ti minutter og kom foran med et break, derfra gik det slag i slag. Nu er jeg bare glad for igen at være i en finale,« sagde Mr. Perfect.

Nadal kom lettere end forventet gennem sin semifinale, da serberen Novak Djokovic måtte trække sig med en skade.

Ved stillingen 3-6, 6-1 og 4-1 måtte Djokovic give fortabt med en vabel på den ene lilletå.

At han samtidig har været plaget af rygproblemer gennem de sidste dage, har næppe gjort tingene nemmere for en mand, som tillige har været ude i et par meget opslidende kampe frem til gårsdagens duel mod Nadal.

Den mallorcinske sejrherre er spændt på at se, om han kan byde Federer trods. Bedømt på Federers fejlfri spil må det være svært at finde optimisme, men Nadals altid kampberedte væsen fornægtede sig ikke på pressemødet efter lørdagens semifinale.

»Mange ting har ændret sig siden sidste år. Jeg spiller meget bedre nu, men han er favorit. Jeg møder op til kampen determineret på at spille aggressivt, og jeg tror på, at jeg kan vinde.

Roger kan alle slag og kan kontrollere boldens hastighed. Der er mange ting, jeg skal forbedre som min slice og flugtning. Men jeg er kun 21 år gammel,« vurderede Nadal, som trods sit grusspeciale har vist høj, høj klasse på engelsk græs.

Forløst sejrskvinde
Hos damerne blev det som ventet til amerikansk sejr, da Venus Williams uden nævneværdigt besvær kørte 18. seedede Marion Bartoli over med cifrene 6-4, 6-1.

Den 22-årige franskmand med de kokette dansehåndtag og den dobbelte for- og baghånd fik muligvis forhåbninger om et mirakuløst come back, da Williams måtte lade sig behandle for noget, der mest af alt mindede om en forstrækning i lysken. Det anfægtede dog ikke den langt mere rutinerede Williams, der kunne tage sin fjerde singletitel i Wimbledon.

Efter et skadesplaget år med svære håndledsproblemer var det en tydeligvis meget forløst og glad sejrskvinde, som kunne vinke ud mod storfamilien Williams på tilskuerpladserne.

»Det har været en lang vej at komme tilbage, og jeg har lidt nogle tunge nederlag, men her har jeg fået det hele til at gå op i højere enhed og slået nogle af verdens bedste spillere,« lød det fra den 27-årige Venus.