En lykkelig operation

Dagens EM-udtagelse var uden overraskelser i truppen. Til gengæld kunne landstræner Wilbek fortælle, at landsholdets forsvarskrumtap Lars Jørgensen skal igennem en brok-operation. Den gode nyhed er, at han kan nå at blive klar til EM.

Ulrik Wilbek ses her ved gårsdagens pressemøde, som ikke bød på nogen uventede ting. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

»Det er smerte eller operation,« sagde det danske landsholds forsvarsekspert, Lars Jørgensen, i sidste uge til Berlingske Tidende, da han skulle kommentere nyheden om, at han havde fået konstateret en sportsbrok. Det blev operation.

Det kunne landstræner Ulrik Wilbek fortælle i går, da han præsenterede sin trup til EM i Norge i næste måned. Det var dog ikke en sørgmodig landstræner, der leverede beskeden om, at forsvarsspecialisten skal under kniven. Tværtimod.

»Lars Jørgensen skal opereres i denne uge. Det er lykkeligt for Danmark. Og det er lykkeligt for hans klub. Det er sådan, at han har været til undersøgelse i dag, og den viste, at Lars skal opereres så hurtigt som muligt. Vi forventer, det bliver i denne uge. Alle skubber på. Og det er vores, klubbens og Lars’ spanske træners holdning, at hvis der er noget, Lars skal blive klar til, er det EM. For det vil også gavne klubben,« sagde landstræneren, der regner med, at Lars Jørgensen kan træne igen i begyndelsen af januar.

Det er nu ikke fordi, Wilbek mangler defensive jernmænd i sin EM-trup. Faktisk har han noget af et panserforstærket bolværk i de folk, han har udtaget.

Svært for modstanderne
»Med Kasper Nielsen, Joachim Boldsen, Lars Jørgensen og Lars Krogh Jeppesen i forsvaret, kan det blive meget svært for modstanderne at lave mål mod os. Vi har rigtigt mange eksperter i forsvaret. Vi har langt flere, end vi har haft de andre år. Og så har jeg endda ikke nævnt Michael V. Knudsen og Jesper Nøddesbo endnu, der også har deres kompetence i midtforsvaret. Det gør, at vi forsvarsmæssigt har klart det bredeste hold til EM,« konstaterede Ulrik Wilbek.

Andre lande har også gode spillere i defensiven, men ikke så mange som Danmark, og slet ikke så fleksible forstået sådan, at spillerne i Wilbeks trup ikke kun er gode i forsvaret. De kan også føre bolden frem ad banen og levere i angrebet.

»Det er selvfølgelig en af grundene til, at vi tror, at det her hold er i så god balance, at det er et guldhold. Fordi der er så mange spillere, der kan være med i begge ender. Vi kan leve med, at Kasper Søndergaard skal ud i forsvaret, men det er så det, og det gør jo, at det bliver noget nemmere at løbe kontra og returløb end de andre år. Så balancemæssigt ligner det et rigtig, rigtig rigtig spændende hold,« lød den opstemte vurdering fra landstræneren.

Der altså lægger op til, at dansk herrehåndbold ved det kommende mesterskab i Norge har bedre forudsætninger end nogensinde for, at operationen ender lykkeligt. Både på Lars Jørgensens og det samlede EM-holds vegne.