En kortvarig Brøndby-drøm

Efter en hårdt spillet jævnbyrdig fight kunne Mark Howard sende Brøndby i front, men københavnerpres gav til sidst udligningen.

Brasilianske Ailtons energiske forarbejde førte til svenske Marcus Allbäcks udligning for FC København. Kampens spiller, Brøndbys Mark Howard, ses i øvrigt lige bag Ailton. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Som et brøl af en kulisse dannede nedre C front mod ude-tribunen. Blåt og hvidt mod gult og blåt i røg og damp. Konfetti og enkelte romerlys havde også sneget sig ind på lægterne, som et klassisk krydderi.

Desto mere pinligt var det derfor, at det store løvebanner på nedre C flækkede, da det skulle have dækket supporterne under spillernes entré. Samtidig var Michael Gravgaard blevet skadet op til kampen, hvilket sendte Mikael Antonsson på banen fra start. Var der tale om et dårlig varsel?

Trods kort momentum fra Brøndby i starten lod københavnerne sig ikke mærke. De sad på spillet i store dele af første halvleg og kørte særligt bolden rundt om feltet fra Hjalte Bo Nørregaaard gennem midtbanehungrende Michael Kvist og med Libor Sionko og Atiba Hutchison som ivrige deltagere.

Der kom chancer af de hurtige kombinationer, men ironisk nok stod to hovedstødsforsøg fra Brede Hangeland som det, der fik publikum mest larmende op af sæderne. Og dog. Da Martin Retov efter italiensk model lod sig falde i feltet ved siden af Niclas Jensen, eksploderede det hele. Han fik ikke straffe. Og skulle heller ikke have det.

Adskillige hårde dueller og et såkaldt professionelt gult kort til Stefan Gislason, da han blev rundet af Allbäck i midtercirklen, tegnede spilsituationen.

Og så. Bedst som alle sad og ventede på det københavnermål, der skulle sende hjemmeholdet i front, startede en gul fanfare hvinende som et heksehyl, der pludselig fik ild i krudtet. Efter et indlæg fra Kasper Lorentzen steg Mark Howard til vejrs og dirigerede bolden over i det fjerne målhjørne, så det pludselig hed 0-1.

Løverne kastede alt frem i et modangreb, men var tydeligvis sårede, hvilket gav Brøndby flere muligheder i slipstrømmen af scoringen, der dog på ingen måde afspejlede et Brøndbypres. Snarere et enkelt koldblodigt hovedstød.

Efter 80 minutter kom en af de store FCK-chancer. Marcus Allbäck sneg sig igennem midten, men tilbagelænet fik han skovlet den over mål, og FCKerne måtte kæmpe videre for udligningen med et gigantisk pres, som kun et tophold kan levere. Og i det 82. minut kom forløsningen også.

Efter et klassisk pres af den type, hvor bolden til sidst bliver skovlet ind. Selvom løverne kæmpede videre, og størstedelen af de 32.153 tilskuere holdt sig varme med taktfaste råb, blev det ved 1-1 trods en stribe eksplosive forsøg. Et resultat Brøndby trods alt kunne være mest tilfreds med.