En hot Sebastian Dahm lyste op i flot VM-test

Læs mere
Fold sammen

Når man nu ikke kan få superstjernen Frederik Andersen med til VM, er det ikke så ringe endda at have Patrick Galbraith og Sebastian Dahm. Men hvem bliver Janne Karlssons førstevalg i Ostrava?

Inden testkampene mod Schweiz lå det i luften, at Patrick Galbraith fra Karlskronas nyoprykkede SHL-hold efter en stor sæson i Allsvenskan var Karlssons nr. 1. Men er landstræneren i tvivl i dag, er det forståeligt.

Patrick Galbraith spillede sæsonens formentlig dårligste kamp i torsdags, mens Sebastian Dahm var kampens bedste danske spiller på hjemmebanen i Rødovre Skøjte Arena som et flot follow up til karrierens bedste ligasæson.

De 1.743 tilskuere var tydeligt enige med journalisterne i valget af den lokale helt som "1st Star". Sebastian Dahms 30 redninger og sølle 81 sekunder fra et shutout taler for sig selv.

Janne Karlsson har to kampe mere inden afrejsen til Tjekkiet 29. april.

BTs gæt er, at Patrick Galbraith spiller den første kamp mod Tyskland på fredag i SE Arena i Vojens og Sebastian Dahm returkampen dagen efter.

Og det giver god mening, hvis Janne Karlsson bruger dem begge i Ostrava, hvor Danmark skal spille syv kampe på 11 dage med den første mod Slovakiet 2. maj.

»Får jeg spilletid i Ostrava, føler jeg, at jeg kan bære det,« siger Sebastian Dahm.

»Men vi tre målmænd var været et team siden U18-landsholdet i sin tid. Janne Karlsson bestemmer, hvem der står, og de to andre bakker op.«

Det var klasse at holde 0-0 langt inde i den forlængede spilletid mod sølvvinderne fra VM for to år siden. Som kaptajnen Morten Green fastslog:

»Det er en af de bedste kampe, vi har spillet siden sidste års VM. En kamp med tempo og stor intensitet og masser af nærkampe. Og så havde vi en hot Sebastian i kassen.«

Backen Jesper B. Jensen var enig med kaptajnen og tilføjede:

»En god defensiv kamp med godt boxplay mod et stærkt schweizisk hold. Desværre var vi ikke effektive, når vi fik chancerne.«

Den enlige mål blev scoret af Reto Suri tre minuter og 39 sekunder inde i sudden victory under en afventende dansk udvisning.

Inden playoff i Metal Ligaen havde næppe mange troet, at Frederikshavn White Hawks' to meter-mand Mathias Bau Hansen med hockeyopdragelse i Rødovre og et gæstebesøg i Malmø ville blive VM-aktuel, men i kampene mod Hviderusland og Schweiz har den 21-årige forward imponeret Janne Karlsson.

En VM-debut afhænger af, om der dukker angribere fra Nordamerika op, men efterhånden ligner den lange, pågående wing en VM-spiller.

Landskamp, Rødovre Skøjte Arena

Danmark-Schweiz 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)