En af WTA-tourens mindste spillere tager sin største sejr

Lauren Davis fra USA vinder finale i Auckland i to sæt over Ana Konjuh fra Kroatien.

Auckland. Den amerikanske tennisspiller Lauren Davis har fået den bedst tænkelige optakt til årets første grand slam-turnering, Australian Open, der indledes 16. januar.

Natten til lørdag dansk tid vandt Davis WTA-turneringen i Auckland i New Zealand. Det er første gang i sine seks år på WTA-touren, at Davis vinder en finale. To gange tidligere er det blevet til nederlag.

Med en højde på 1,57 meter er Lauren Davis en af de mindste blandt verdens bedste kvindelige spillere. Men hvad hun mangler i højde, kompenserede hun i nattens finale mod Ana Konjuh for med sin hurtighed.

Lauren Davis, der er nummer 61 på verdensranglisten, vandt finalen mod Ana Konjuh fra Kroatien i to sæt - 6-3 og 6-1.

Caroline Wozniacki var seedet til en semifinale i Auckland. Men danskeren tabte i kvartfinalen til Julia Görges fra Tyskland, som Ana Konjuh derefter ekspederede ud i semifinalen.

Wozniacki er inden Australian Open også tilmeldt en WTA-turnering i Sydney.

Her spilles den første kamp søndag. Ifølge turneringens hjemmeside skal Wozniacki i første runde møde en kvalifikationsspiller, som der endnu ikke er sat navn på.

Den forsvarende vinder af Australian Open hos kvinderne og verdensranglistens nummer ét, Angelique Kerber, er også med i Sydney.

/ritzau/