Embedsmand begår selvmord under korruptionssag i Argentina

Jorge Delhon begik selvmord, efter hans navn blev nævnt i granskning af korruption i professionel fodbold.

José Maria Marin (th.) var sammen med den afdøde Jorge Delhon titalte i FIFA skandalen, som i går skulle være samlet i New Yorks Federal Courthouse. Fold sammen
Læs mere
Foto: DON EMMERT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En tidligere embedsmand i den argentinske regering begik tirsdag selvmord, efter at han var blevet anklaget for korruption.

Jorge Delhon, der har arbejdet i den tidligere præsident Cristina Fernandez' regering, tog sit liv ved at kaste sig ud foran et tog i Buenos Aires.

Jorge Delhons navn var forinden kommet op i forbindelse med en stor undersøgelse af omfattende korruption i professionel fodbold.

Efterforskningen omfatter forretningsmænd og embedsmænd i adskillige lande.

En embedsmand i Buenos Aires bekræfter Delhons død.

»Jeg elsker jer alle. Jeg kan ikke tro, hvad der er sket,« skriver Jorge Delhon i et selvmordsbrev ifølge embedsmanden, der udtaler sig på betingelse af anonymitet.

Delhon tog sit liv, få timer efter at marketingschefen Alejandro Burzaco havde fortalt en dommer i New York, at han havde betalt millioner af dollar til Delhon og en anden mand - Pablo Paladino - for at få tv-rettighederne til fodboldkampe.

Paladino arbejdede på det tidspunkt for et program under regeringen Futbol para Todos (fodbold til alle), der skulle sikre, at fodboldkampe blev transmitteret i statsligt tv.

Som ansat under Fernandez' stabschef arbejdede Delhon sammen med Paladino.

Pablo Paladino afviser Alejandro Burzacos beskyldninger. Han hævder, at det var Cristina Fernandez' administration, der var ansvarlig for Futbol Para Todos.

»De var politisk ansvarlige for landet. De traf de politiske beslutninger. De købte rettighederne,« siger Paladino blandt andet.

En argentinsk domstol åbnede tidligere på året sager mod to af Cristina Fernandez's stabschefer. Det skete, efter at de var blevet anklaget for at have taget imod offentlige midler øremærket Futbol para Todos.

Flere end 40 embedsmænd og forretningsfolk er blevet sigtet. Mange har erkendt sig skyldige i håbet om at få en reduceret straf.

/ritzau/AP