EM-helts landsholdstrøje fra 1992 er stjålet fra udstilling

Henrik "Store" Larsens efterlyser på Facebook sin landsholdstrøje fra EM-kampen mod Frankrig i 1992.

Henrik Larsen scorede for Danmark mod Frankrig i gruppespillet på vej mod EM-triumfen i 1992. (Arkivfoto) Palle Hedemann/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Den landsholdstrøje, Henrik "Store" Larsen bar, da han scorede til 1-0 for Danmark mod Frankrig på vej mod EM-triumfen i 1992, er blevet stjålet.

Det skriver den tidligere landsholdskæmpe selv på Facebook.

Trøjen har været en del af en udstilling på Ofelia Plads i København under årets EM-slutrunde, men den hænger der ikke længere.

På Facebook varsler Henrik "Store" Larsen et surt opstød.

- Til den person, der har lånt/stjålet denne EM-trøje fra 1992 fra Ofelia plads, hvor den var udstillet, den må du gerne levere tilbage, skriver han.

Lene Kryger Pedersen, der er projektleder hos organisationen bag EM i Danmark, fortæller til TV2, at tyveriet er meldt til politiet.

Trøjen var hængt op på en væg og skruet fast bag en glasplade.

Henrik "Store" Larsen håber, at gerningsmanden vil levere den tilbage, uddyber han til TV2. Sker det, vil han ikke gøre mere ud af sagen.

- Det er ikke utænkeligt, at der er nogen, der har været halvfulde. Så kan det jo ske. Man kan have begået en dumhed. Bare den kommer tilbage.

- Trøjen er nem at kende, for min autograf sidder bag på den ene skulder, siger han.

Henrik "Store" Larsen blev topscorer ved EM i 1992, hvor Danmark endte med at snuppe en sensationel sejr over Tyskland i finalen.

Han scorede i alt tre kasser. Den første kom mod Frankrig i gruppespillet, hvor han bar den trøje, der nu er stjålet. De to sidste scoringer faldt i semifinalen mod Holland.

/ritzau/