Elmander og stortalent krydser spor

Johan Elmander til venstre og Nikolai Laursen til højre, der får en fortjent krammer af Brøndby-træner Thomas Frank
Læs mere
Fold sammen

Om en måned fylder Johan Elmander 34 år. Præcis halvt så gammel er Nikolai Laursen. Søndag eftermiddag fik sidstnævnte sin Superliga-debut, og efter få minutter på banen havde unge Laursen også scoret sit første mål. Der er i sandhed tale om to skæbner, hvis veje krydses. Johan Elmander er på vej ned, Nikolai Laursen er på vej op.

Allerede tidligere i sidste uge havde cheftræner Thomas Frank besluttet, at Elmander ikke skulle spille fra start mod FC Vestsjælland. Den besked gav han sin rutinerede svensker, og lørdag meddelte Johan Elmander så, at han ikke var i stand til at være med i Brøndby-truppen, fordi han til sidste træning havde mærket et riv i låret. Derfor sad han gemt væk i en lounge på Brøndby Stadion, og deroppe bag glasruderne kunne han se Brøndby langt om længe få gang imålscoringen og vinde 4-0.

»Min vurdering var, at holdet havde svært ved at score mål, og Johan (Elmander, red.) har slidt med at komme frem til chancer, ligesom vi har slidt med at få ham sat i scene. Derfor valgte jeg at ændre en smule på det.«

Hvordan reagerede Elmander på det?

»Han er professionel fodboldspiller, og det har han jo prøvet før i sin karriere. Det havde vi en fin snak om,« siger Thomas Frank.

Efter en sløj første halvleg fra Brøndbys side ændredebilledet sig fuldstændigi anden halvleg. To hurtige mål fra Christian Nørgaard lukkede opgøret, og hjemmeholdet kunne nemt køre sejren hjem. I slutningen blev der så plads til debut til 17-årige Nikolai Laursen.

»Jeg føler mig utrolig privilegeret. Jeg vil selvfølgelig gerne have mere, men jeg tager et skridt af gangen. Jeg skal blive ved med at træne godt og spille godt for de hold, jeg nu spiller på. Det, håber jeg, giver pote,« siger Laursen.

Han forlængede i sommer sin kontrakt med Brøndby indtil sommeren 2016. Det betød samtidig, at han blev rykket op i Superliga-truppen. Forlængelsen var en lille sejr for Brøndby, fordi storklubber som Bayern München angiveligt var blandt de klubber, der dengang jagtede ham. Nu evnede klubben at holde ham i egne rækker, og det er vigtigt for Brøndbys projekt på den lange bane.

»Vi slutter med syv spillere på banen fra vores egen ungdomsafdeling. Det er vi rigtig tilfredse med, for det er noget af det, vi gerne vil, og som vi tror på. Nikolai er en rigtig dygtig spiller, som har arbejdet hårdt for at få muligheden. Det har ligget i luften længe, at han skulle have chancen. Men det handler om at finde det rette moment, og jeg havde håbet, jeg kunne bringe ham ind tidligere. Nu kom debuten, og han satte ikke en fod forkert og scorede et mål. Nu skal han tilbage på træningsbanen og samtidig bevare ydmygheden,« siger Thomas Frank.