Elkjær: »Jeg er større end Zlatan«

Zlatan og Elkjær. Hvem er størst? Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Preben Elkjær stikker til alle de største. Til Zlatan Ibrahimovic, til Lionel Messi, til Cristiano Ronaldo. Og såmænd også til Nicklas Bendtner.

Det gør en af de største danske landsholdspillere nogensinde i et interview med svenske Expressen.

Her har Preben Elkjær givet et interview i anledningen af den svenske udgivelse af bogen ’Danish Dynamite’, om 80ernes store danske landshold.

Foruden et væld af finurlige anekdoter fra sin tid som fodboldspiller kommer Preben Elkjær også med lidt stikpiller til nutidens aktører.

Om Nicklas Bendtner siger Preben Elkjær ganske kortfattet: »Pff, lord Bendtner. Han kunne være blevet en god spiller, men han tager det ikke alvorligt.«

Hos Expressen er man ikke overraskende mere interesseret i, hvad Preben Elkjær siger om Zlatan Ibrahimovic. For eks-angriberen med 38 landsholdskasser i rødt-hvidt kan ikke lade være med at stikke lidt til svenskeren. Igen.

I Expressen benytter Preben Elkjær lejligheden til at fortælle om den lille svenske 5. divisionsklub Preben BoIS, der er opkaldt efter… ja, hvem mon?

»Det er så skønt. Har Zlatan sin egen klub her? Ikke? Der ser du, jeg er større end Zlatan,« joker danskeren i interviewet med Expressen.

For Preben Elkjær gør undervejs opmærksom på, at han faktisk har ret stor respekt for den svenske PSG-spiller.

»Zlatan Ibrahimovic er en af de få spillere, der giver noget af sig selv, i hvert fald i bogen ’Jeg er Zlatan’. Man får en idé om, hvordan Zlatan er som person, men 99,9 procent af dagens fodboldspillere er kedelige,« siger Preben Elkjær, der tidligere har krydset klinger med den svenske spiller.

Tilbage i 2007 havde danskeren på svensk TV3 kritiseret den svenske angriber, der herefter replicerede i et andet interview:

»Hvem er det? Dansk? Ingen anelse,« sagde Zlatan Ibrahimovic.

Preben Elkjær siger i dag til Expressen.

»Jeg tror ikke, at han ved, hvem jeg er. Men det synes jeg mest er ærgerligt, for man bør kunne sin fodboldhistorie. Det er godt at lære tidligere spillere at kende. Jeg elskede for eksempel Ralf Edström, Roland Sandberg og Ronnie Hellström, og jeg heppede på Sverige ved VM i Vesttyskland i 1974,« siger Preben Elkjær.

Om FC Barcelonas Lionel Messi lyder det:

»Jeg ved ikke, hvem Lionel Messi er. Jeg ved, at han er en vældig god fodboldspiller, men jeg ved ikke, hvem han er. Hvad tænker han? Hvad kan han lide? Hvad kan han ikke lide? Ingen ved det. Hvem er fyren? Fodbold har brug for spillere, som man kan identificere sig med,« siger Preben Elkjær.

Danskeren hylder til gengæld Cristiano Ronaldo en smule for at være en af de få spillere, der konstant tør gå mod mål. Uden at tænke så meget på holdkammeraterne. Der er for mange afleveringer i fodbold, synes Preben Elkjær.

Men han savner også noget andet i moderne fodbold og hos portugiseren:

»Ingen dribler mere. Ronaldo dribler ikke mere. Han løber bare.«