El Clasico ramt af matchfixing-rygter

Dommeren gik i rette med Cristiano Ronaldo under onsdagens kamp mod Paris Saint-Germain. Det er åbenbart den slags situationer, at den spanske dommerkomité gerne vil undgå, når Real Madrid møder Barcelona den 21. november. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis en af verdens største fodboldkampe kan blive ramt af matchfixing, så kan alle kampe blive det. Næste måneds El Clasico, det traditionelle spanske arvefjendeopgør mellem Real Madrid og Barcelona er nu ramt om af rygter om snyd. En linjedommer har ifølge den spansk avis L'Esportiu fortalt politiet, at han er blevet bedt om favorisere Real Madrid.

Der er endnu ikke officielt blevet sat navne på det endelige dommerhold, men der er blevet forhåndsudtaget både linjedommere og hoveddommer.

Ifølge L'Esportiu er det oven i købet hoveddommeren, som har opfordret sin assistent med flaget til at vinke Reals vej. Den neutrale opmand skulle angiveligt selv føle sig presset af La Ligas dommerkomité.

Og beskyldningerne går endnu højere op i systemet. Jose Angel Jimenez Muñoz de Morales, der er medlem af den spanske dommerkomité, skal personligt have taget en snak med linjedommeren, da det stod klart, at han ikke havde tænkt sig bevidst at flage til fordel Real.

Det afviser Morales, der i øvrigt har en fortid som medlem af de spanske falangister, det eneste tilladte parti under Franco-styret:

»Jeg ved ikke, hvor det kommer fra. Det lyder som om, det er lige ud af roman af Kafka,« siger den tilsyneladende bestyrtede Morales.

Kampen afvikles den 21. november - formentlig med en ny linjedommer.