Eksperter tror på AGF-sejr

AGF har fået en skidt start i SAS-Ligaen. Blot et enkelt point i fem kampe. Men flere eksperter mener, at de har en rimelig chance for at vinde i dag på Brøndby Stadion.

AGFs Peter Graulund manglede skarphed for AGF i afslutningerne for en uge siden i Aalborg. Det vil han gerne lade gå ud over Brøndby i eftermiddag. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

AGF manglede ikke chancer i sidste søndags kamp mod AaB. På trods af 2-0 nederlaget var AGF tæt på at sende bolden i netmaskerne i flere omgange, men heller ikke to hundredprocentschancer fra Peter Graulund fik vendt stimen af nederlag for århusianerne. Kampen var symptomatisk for alle de fem kampe, AGF har spillet i Superligaen, hvor målchancerne simpelthen ikke er blevet udnyttet.

På trods af de dårlige resultater, mener Poul Hansen, tidligere træner for AGF og nuværende fodboldekspert på TV3, at det er et spørgsmål om tid, før AGF rejser sig og får point:

»AGF har ikke fortjent at ligge så langt nede. De har vist mange gode takter i de sidste kampe, de mangler bare skarpheden.«

Poul Hansen mener, at AGF skal passe på med at spille for højt på banen og så ellers udnytte de chancer, som et for tiden ikke alt for velspillende Brøndby kan måske giver dem.

»Der er ikke nogen tvivl om, at AGF skal til at tage sig sammen og få styr på timingen, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at kæmpe sig op i SAS-ligaen,« siger han.

Den holdning deler Jan Schouby, som er sportsredaktør påÅrhus Stifttidende og som følger AGF tæt. Han er også forhåbningsfuld på AGFs vegne og tror, at holdet nok skal få rettet op på de dårlige resultater:

»AGF får ikke en bedre mulighed for at slå Brøndby end nu, hvor hjemmeholdet kæmper med deres egen krise,« udtaler han.

AGF mangler ny angriber
Den seneste tids manglende træfsikkerhed fra Peter Graulund har fået de århusianske fans til at efterspørge en angriber mere. De mener dog fortsat, at Graulund skal spille på holdet, men at den anden del af angrebsduoen, Mike Tullberg, skal skiftes ud. Sportschef Brian Steen Nielsen har kigget på alternativer, men den sidste mulighed faldt dog på gulvet af økonomiske årsager. Derfor synes udsigterne til en udskiftning i AGFs angreb ikke lige om hjørnet. På trods af dette har Brian Steen Nielsen kun indtil 31. august, før han skal træffe en beslutning. Den dato bliver transfervinduet nemlig lukket.

AGFs træner Ove Pedersen er tilfreds med AGFs seneste fem kampe, selvom det kun er blevet til et enkelt point:

»Det er gået forbavsende godt rent spillemæssigt, men selvfølgelig mangler vi at få pointene i hus,« siger han.

Ifølge Ove Pedersen er det forståeligt, at AGF skal bruge tid til skal spille holdet sammen, efter at fem nye spillere er kommet til.

Der er ikke tvivl om, at tilskuerne på Brøndby Stadion helst ser hjemmeholdet vinde kampen.

»Hvis AGFs spillere kan abstrahere fra dem og ellers få styr på Brøndbys midtbane, så vil de have gode chancer for at slå hjemmeholdet,« mener Jan Schouby.