Eksperter spår Højbjerg større succes end Fischer

Pierre Emile Højbjerg har, hvad der skal til for at slå igennem i England, vurderer Premier League-eksperter.

Viktor Fischer og Pierre-Emile Højbjerg spiller sammen på landsholdet. Snart mødes de også i Premier League. Scanpix/Nils Meilvang Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pierre Emile Højbjerg skiftede i sommerferien tyske Bayern München ud med Premier League-klubben Southampton, hvor han har fået en femårig kontrakt. Og det var en god idé, mener 6'erens Premier League-ekspert Thomas Gaardsøe.

- Pierre Emile kan jeg se gå ind på et godt spillende Southampton-hold i en velfungerende klub og sætte sit eget præg ret hurtigt.

- Han har ben i næsen, og han giver sig altid hundrede procent. Han har noget speed og power i sit spil. Og så har han erfaring fra Bundesligaen, siger Thomas Gaardsøe.

Men skal midtbanespilleren lykkes, skal konditionen forbedres, understreger ekspertkommentator Mikkel Bischoff.

- Det er et godt sted, han er havnet. Et rigtig, rigtig godt karrierevalg. Han har fysikken, men han skal vænne sig til at spille rigtig mange kampe, hvis han skal være en succes i England. Det har han ikke gjort i sin karriere endnu.

- Der bliver spillet rigtig mange kampe på et fysisk hårdt niveau, og han har tidligere hængt lidt med flere kampe om ugen, siger Mikkel Bischoff.

Højbjerg er imidlertid ikke den eneste dansker, der har taget turen til den store fodboldnation. Også Viktor Fischer er skiftet til en Premier League-klub.

Tidligere på sommeren blev han købt af Middlesbrough, der udstyrede offensivspilleren med en treårig kontrakt.

Men Fischer får det ikke lige så nemt som Højbjerg, spår Mikkel Bischoff.

- Jeg tror, han bliver marginalspiller i første sæson. Han skal måske lige vænne sig til det. Men han har efter sigende gjort det godt i træningskampene, så han skal nok få sine kampe, siger Mikkel Bischoff.

Thomas Gaardsøe ser den tidligere Ajax-spillers spillestil som en udfordring.

- Viktor Fischer er lidt mere en luksusspiller (end Pierre Emile Højbjerg, red.) og kommer fra hollandsk fodbold, hvor det er meget mere teknisk betonet, siger Thomas Gaardsøe.

- Han er kommet ind som et ungt talent, der kan udvikle sig. Jeg bliver overrasket, hvis han kommer ind og bliver en profil fra start.

Christian Poulsen, der har prøvet kræfter med Premier League for Liverpool og spillet sammen med Fischer i Ajax, er dog fortrøstningsfuld.

- Umiddelbart tror jeg, han passer godt ind. Han har en masse fart og er stærk mand mod mand. Man kan også forestille sig, at Middlesbrough vil spille på kontra, så med hans speed og færdigheder tror jeg egentlig, at han vil passe godt.

- Premier League-tempoet er noget helt specielt, og det skal han selvfølgelig vænne sig til, men jeg tror, han har kvaliteterne til det, siger Christian Poulsen.

Pierre Emile Højbjerg og Southampton starter hjemme mod Watford. Middlesbrough indleder også sæsonen på eget græs hjemme mod Stoke.

/ritzau/