Eksperter overrasker med valg af Premier Leagues bedste forsvarsspiller

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sky Sports uhyre populære program Monday Night Football, anført af supereksperterne Gary Neville og Jamie Carragher, har givet et overraskende bud på Premier Leagues bedste forsvarsspiller.

De fleste forventer måske navne som Vincent Kompany, John Terry eller Branislav Ivanovic, når snakken falder på bedste Premier League-forsvarer. Men da snakken faldt på netop dét mandag aften i Sky Sports' studie, havde Gary Neville og Jamie Carragher et noget uventet bud: César Azpilicueta.

- For tekniske egenskaber, for aldrig at lave en fejl, for aldrig at være ude af position, aldrig blive fanget på mellemhold... Jeg ser ham aldrig lave en fejl, lyder det fra United-koryfæet Gary Neville, da han argumenterer for valget af Azpilicueta.

Den spanske back kan spille i begge sider, men har sat sig solidt på Chelseas venstre side, hvor han er en vigtig komponent i Chelseas panserbagkæde. Han har tilmed erobret højrebackpositionen på det spanske landshold og var en af de få spaniere, der kunne være sin indsats bekendt ved et miserabelt VM i Brasilien.

- Når jeg ser ham, er han så tæt på perfekt som muligt, hvad angår forsvarsspil. Han er ufejlbarlig, roser Gary Neville.

Netop stabilitet og fejlfrihed er den uanselige spaniers varemærker, for trods hans præstationer for både Chelsea og Spanien er han ikke nogen iøjnefaldende spiller, og han glider let i baggrunden i selskab med spillere som Oscar, Costa og Hazard. Men også Nevilles ekspertkollega har bemærket Azpilicuetas nænsomme forsvarsspil.

- Azpilicueta er en gennemført forsvarsspiller. Du ser meget sjældent nogen komme forbi ham. Han ville være min nummer ét, istemmer Jamie Carragher.

Jose Mourinhos Chelsea har fået en forrygende start på sæsonen, og det er allerede nu svært at se, at nogen skulle kunne true kombinationen af en stærk defensiv og pivfarlige Diego Costa, som indtil videre har givet Chelsea et solidt forspring til konkurrenter som Manchester City og Arsenal.