Ekspert: Zidanes job er på spil i Champions League-brag

Når Real Madrid og PSG onsdag tørner sammen, er der ikke kun en plads i Champions Leagues kvartfinale på spil.

Real Madrid og PSG spiller deres første kamp i ottendedelsfinalen onsdag i Madrid med returkamp i Paris tirsdag 6. marts. Scanpix/Jay Laprete/arkiv Fold sammen
Læs mere

Real Madrid og Paris Saint-Germain har haft vidt forskellige sæsoner indtil videre.

Den spanske storklub halser håbløst efter FC Barcelona i ligaen og er også ude af den spanske pokalturnering.

I den franske hovedstad ser tingene anderledes positive ud, hvor PSG har et forspring på 12 point i ligaen, og holdet er stadig med i den franske pokalturnering.

Alligevel risikerer begge trænere en fyreseddel, hvis man ikke går videre fra Champions Leagues ottendedelsfinale, hvor første slag mellem klubberne spilles onsdag på Santiago Bernabeu i Madrid.

Det mener Niels Christian Frederiksen, fodboldkommentator hos Viasat.

»For begge mandskaber handler det om at vinde Champions League.«

»Real Madrids sæson har været en katastrofe, og jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at Zinedine Zidane er træner i næste sæson, hvis han ikke formår at slå Paris ud,« siger han.

Zidane selv lader sig dog ikke gå på af presset.

»Det er en usædvanlig situation, men vi må leve med det og holde vores kurs. Der vil bestemt være mere pres på end normalt, men det vil jeg nyde.«

»Min fremtid bekymrer mig ikke så meget lige nu,« siger Zidane ifølge nyhedsbureauet AFP.

På trods at gode resultater sidder spanske Unai Emery heller ikke for komfortabelt i trænersædet i den franske hovedstad.

»Unai Emery kan ikke leve på at vinde den franske liga og pokalturnering. Han bliver målt og vejet på præstationerne i Champions League.«

»Og når man så samtidig ser på de astronomiske summer, klubben har brugt på nye spillere, er han i højeste grad også fyringstruet, hvis han ikke får PSG videre,« siger Niels Christian Frederiksen.

Det er ikke kun trænerne, der kæmper for fremtiden i deres klubber. Især i Real Madrid er der en større udrensning i truppen på vej, og den proces vil blive endnu mere omfattende, hvis det bliver til et Champions League-exit i ottendedelsfinalen.

»Hvis man ryger ud af turneringen nu, så er det tilbage til 'ground zero' i forhold til at opbygge holdet til næste sæson.«

»Madrid er allerede i gang med planerne om at få lavet om på holdet, hvor der har været mange rygter fremme om Neymar, Harry Kane og Eden Hazard, og så er David De Gea også i sigtekornet som ny målmand.«

»Så de skal hente stort ind til sommer, og den proces bliver mere omfattende, hvis de ryger ud til Paris,« siger Niels Christian Frederiksen.

Til trods for at resultaterne ikke har flasket sig for madrilenerne, har 45-årige Zidane fortsat opbakning i truppen.

»Han er en fantastisk træner og vil fortsætte det gode arbejde for at få klubben på ret køl,« siger Real Madrid-backen Marcelo.

Hvem der går videre, og hvem der højst sandsynligt må lede efter et en ny arbejdsgiver, er svært at forudse.

»Madrid er vant til at vinde i denne turnering, og det er bare så vigtigt i kampe af den her størrelse.«

»Men det balancerer på et knivsæg, og jeg ser den som fifty-fifty, fordi Paris spiller på hjemmebane i sidste kamp,« siger Niels Christian Frederiksen.

Der er kampstart onsdag 20.45, og returkampen spilles 6. marts.

/ritzau/