Ekspert: Yussuf Poulsen bør starte mod Irland

Morten Bruun mener, at Yussuf Poulsen lørdag gjorde sig fortjent til en plads i startopstillingen i Dublin.

Yussuf Poulsen blev skiftet ind i anden halvleg, da Danmark spillede 0-0 mod Irland lørdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Lars Møller
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Angrebstrioen med Pione Sisto, Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius havde ikke succes med at dirke den kompakte irske defensiv op, da Danmark og Irland lørdag spillede 0-0 i den første af to VM-playoffkampe.

De forreste danskere havde det alle svært, men til gengæld leverede Yussuf Poulsen opløftende stunder, da han i den sidste halve time erstattede Cornelius.

Fodboldeksperten Morten Bruun mener da også, at Yussuf Poulsen på den baggrund bør starte inde i returkampen i Dublin tirsdag aften.

»Yussuf Poulsen gjorde et godt indhop og gjorde sig fortjent til at starte inde. Jeg vil studse over det, hvis det ikke sker.«

»Irerne var ikke trygge ved ham. Han har en vanvittig springkraft, og jeg fik oplevelsen af, at han er bedre i luften end Cornelius,« siger Morten Bruun, der er ekspert på Eurosports kanaler.

Bruun mener dog ikke nødvendigvis, at Cornelius skal ud på bænken. Han nævner det som en mulighed, at Cornelius sendes fra kanten og ind på midten i stedet for Nicolai Jørgensen med Yussuf Poulsen på kanten.

Morten Bruun mener ikke, at den danske taktik slog fejl i lørdagens hjemmekamp, men han medgiver, at Danmark havde ualmindelig svært ved at skabe chancer.

»De lange bolde virkede mod Polen, så jeg mener ikke nødvendigvis, at man skal opgive det, når man møder et hold, der er stærkt med hovedet,« siger Bruun.

Han savnede, at der kom mere fra midtbanen.

»Der kom noget fra Christian Eriksen, men den mest skuffende var Thomas Delaney. Han ligner en spiller fra et kriseramt bundhold. Hans drive var der ikke, og han hverken truede i spillet eller ved dødbolde,« siger Bruun.

Han frygter, at man også tirsdag vil opleve en meget taktisk præget kamp, når der er så meget på spil.

»Der er så sindssygt meget på spil. Man har ikke 32 spillerunder til at rette op på tingene, så et mål til modstanderen kan blive fatalt. Jeg tror dog, at irerne vil risikere en smule mere på hjemmebane.«

»Jeg synes ikke, at 0-0 var et dårligt resultat, men jeg mener, at vi står dårligere end før kampen i Parken. Kan vi score, tror jeg, vi går videre, for så skal Irland score to. Men spørgsmålet er, om vi kan score det mål,« siger Bruun.

Tirsdagens kamp begynder klokken 20.45.

/ritzau/