Ekspert om Christian Eriksen: »Det er helt unikt«

Christian Eriksen leverer mange kampafgørende scoringer for Tottenham. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Christian Eriksen har for længst overbevist fodbolddanmark om sine kvaliteter, og nu er han også godt i gang med at vise resten af verden, hvor god en fodboldspiller han er. Han har haft en fantastisk halvsæson i Tottenham med otte mål til følge, hvoraf de fire af dem har været mål, der vandt kampene.

Så sent som onsdag aften skød han Tottenham i Carling Cup-finalen, da han med to scoringer sikrede Tottenham det uafgjorte resultat, der var påkrævet. Det første mål var en sand frisparksperle, og det er specielt her, at han viser sig som en evig trussel for modstanderen. Morten Bruun, der fungerer som ekspertkommentator på 6'eren, var selv tilstede på Bramall Lane, da Eriksen og co. spillede sig videre til finalen, og han er fuld af lovord for den unge dansker.

»Det er et suverænt frisparksmål, men det der i mine øjne er helt vildt, er, at den samme spiller laver så mange afgørende mål på en sæson. Det er helt unikt. Og så oven i købet af en midtbanespiller,« siger Morten Bruun og fortsætter om frisparkene:

»Der er slet ikke nogen diskussion om, at det er Eriksen, der skal sparke de frispark. Og der er jo egoer nok i Tottenhams trup, der sikkert gerne vil, men de anerkender bare, at de har én som er helt åbenlyst den bedste til det.«

Selvom Christian Eriksen spiller i en chanceskabende rolle på Tottenhams hold, så har han blot leveret én assist i denne sæson. Men det er underordnet så længe han scorer mål, mener Morten Bruun.

»Jeg er stoppet med at problematisere det. For så tror jeg, vi er i gang med at bede ham om noget, han ikke er. Altså sådan den store playmaker. For det er han ikke i mine øjne. Det er korrekt, at han rent spillemæssigt ikke har haft nogen fin sæson som sådan, men lige så vel, som vi siger med angribere, så længe de scorer, så bærer vi over med alt det andet. Så må vi også kunne gøre det med en midtbanespiller.«

»Han spiller jo ikke dårligt, men han dikterer ikke Tottenham-spillet, som man måske kunne ønske sig. Og så kommer vi jo til et navn som Michael Laudrup i sammenligning, og der må man jo så sige, at Eriksen dikterer hverken landsholdet eller Tottenham, som Michael Laudrup gjorde i sine bedste dage i Barcelona.«

Præcis hvorfor, Eriksen ikke assisterer ved flere mål, skal måske findes i hans personlighed. Men Morten Bruun slår igen fast, at det er underordnet, så længe han leverer, som han gør.

»Jeg tror, det er et spørgsmål om personlighed, der gør, at han ikke er på samme måde som eksempelvis Yaya Touré og Steven Gerrard. Jeg ser ham mere som en type som Juan Mata fra Manchester United. Han er også en stille fyr, og han løber sgu ikke hen og skubber nogen væk for at komme til at sparke et frispark eller sætte et spil op. Og det gør Christian Eriksen heller ikke. Og så må man tage dem, som de er og være glade for det. Jeg ser ikke Christian Eriksen som nogen stor ledertype, og det tror jeg også hører til.«

»Men jeg tror, de i Tottenham har slået sig til tåls med, at det må være nogle andre, der tager ansvar og forsøger at diktere kampene. Og så siger Pocchetino bare: "Dig der, du passer bare dig selv og laver de her 10-12 mål for mig, så er det fint." Men om det er løsningen på landsholdet, det ved jeg ikke. For jeg vil ikke sige, at Morten Olsen bruger Christian Eriksen forkert« siger Morten Bruun.