Ekspert: Magnussens kørefejl er rigtig træls for McLaren

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kevin Magnussen nåede i sit Formel 1-comeback blot at køre et par runder på Albert Park i Melbourne, før uheldet var ude.

På ind i et sving mistede danskeren kontrollen over sin McLaren-Honda og kørte uhjælpeligt ind i barrieren. Og så var Kevin Magnussens arbejdsdag allerede overstået efter få omgange.

En stor bet for den 22-årige dansker. Men en endnu større bet for McLaren-Honda, vurderer racerkører og Formel 1-ekspert hos 3+, John Nielsen.

»Han laver en kørefejl, som jeg ser det. En typisk kørefejl, men den havde desværre bare nogle følger, der var ret store. Og det er selvfølgelig rigtig træls for McLaren-Honda, der har brug for alle de kilometer, de kan få, så de kan komme videre i deres projekt med bilen,« siger John Nielsen og tilføjer:

»Så Kevin får ikke UG i dag.«

Det er på grund af Fernando Alonsos ulykke i Barcelona i sæsonopstarten, at Kevin Magnussen er indkaldt som vikar. Fredagens uheld har allerede sat gang i spekulationer, om han havde været bedre stillet med ikke at have sat sig ned i den udskældte bil - og i stedet have ladet de to førstekørere, Alonso og Jenson Button, bøvle med den problemfyldte racer.

Den køber John Nielsen dog ikke.

»Nej, det må man ikke sige. Det er en Formel 1-bil, og Kevin var ikke den eneste, der røg af banen. Han var bare den eneste, der ikke kunne fortsætte efter at være røget af banen. Uheld sker i Formel 1, og det er ikke nemt at køre sådan en bil til grænsen. Det er noget, man lever med i motorsport.«

»Spørgsmålet er, om han kørte for hurtigt for tidligt? Eller følte han, at han skulle ud og bevise en masse? Jeg tror det ikke, men det er den slags spekulationer, der vil komme nu,« fortæller John Nielsen, der er sikker på, at Magnussen ikke dukker rystet op til lørdagens træning og kvalifikation.

»Nej, den slags lader han sig slet ikke påvirke af.«