Eks-manager revser Pellegrinis City

Sven-Göran Eriksson er ikke imponaret over Citys spil denne sæson. Fold sammen
Læs mere

Ude af Champions League, ude af kapløbet om det engelske mesterskab. De forsvarende mestre fra Manchester City har ikke haft den sæson, som man håbede på, og det har fået kritikken til at regne ned over den chilenske manager Pellegrini. Nu vil svenske Sven-Göran Eriksson også være med i koret.

Sven-Göran Eriksson var træner i City i 2007-08 lige inden, klubben blev købt af den stenrige Mansour-famile fra Abu Dhabi. Svenskeren mener ikke, at sidste års mestre lever op til forventningerne.

»Med den trup som City har, burde de have præsteret bedre. Jeg mener, de har de bedste spillere i Premier League, så de burde være det bedste hold, men det er de ikke. De er ude af Champions League, og de ser ikke ud til at vinde Premier League i år. Nu må de fokusere på at slutte i top fire. Jeg ved ikke, hvad der er gået galt, men med den mængde penge, der er blevet brugt, burde de være bedre. Det her dur ikke,« forklarede Eriksson til Sky Sports.

Og det er langt fra Citys bedste sæson. Siden januar er holdet faldet fra en førsteplads og ned til en fjerdeplads - en plads under byrivalerne fra United. Og de skal holde godt fast i fjerdepladsen, for ikke at misse Champions League-kvalifikation næste år.

Den svenske træner, der i dag er i den kinesiske topklub Shanghai SIPG, vil ikke kun pege på City-manager Manuel Pellegrini, som årsagen til, at det går dårligt. Men han undrer sig over, at det selvsamme hold, som vandt sidste år, gør det så dårligt i denne sæson.

»Disse rige klubber, som investorer putter enorme summer i, forventer titler hver år. Det er svært at sige, om det er spillerne eller trænerens skyld, eftersom de vandt ligaen sidste år med samme spillere. Det er svært at vide, hvad der gjorde forskellen i år.«

City møder på søndag West Ham på hjemmebane. Man har fire point op til United på tredjepladsen og fire point ned til Liverpool på femtepladsen.