Eks-landsholdsspiller stopper karrieren

Peter Løvenkrands nød størst succes i sin karriere i Glasgow Rangers og i Newcastle (billedet). Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Peter Løvenkrands har onsdag bekendtgjort, at han stopper karrieren. Den 34-årige angriber, der senest har været på kontrakt i Birmingham, har på Twitter fastslået, at nu er det slut. Han fortæller, at han håber på at få arbejde som ekspert-kommentator på TV fremover.

»I dag bekendtgør jeg, at jeg stopper som fodboldspiller. Jeg er stolt af alle de ting, jeg opnåede i min karriere!,« skriver Løvenkrands i det første af en række tweets, hvor han ender med at sige, at han håber på flere opgaver på TV.

Peter Løvenkrands begyndte sin professionelle karriere i AB tilbage i 1998, hvor han blev kendt for sin hurtighed.

To år senere blev han solgt til Glasgow Rangers, hvor han de næste seks sæsoner spillede 129 kampe og scorede 37 mål.

Siden spillede han i Schalke 04, Newcastle og senest i Birmingham. Siden sommerferien har Løvenkrands ikke haft nogen kontrakt, selvom der var interesse fra flere danske klubber.

Dengang sagde han til BT, at han havde nogle interessante muligheder på hånden:

»Der har den seneste tid været nogle henvendelser fra danske klubber, som jeg vurderer til at være meget interessante. Der er noget dialog, og så må vi se, hvor det ender.«

»Jeg er fit og føler, at jeg stadig har mit niveau fra tidligere. Jeg ville godt kunne bidrage med noget til en dansk klub med min erfaring fra mange år i international topfodbold.«

Men som bekendt blev Superligaen ikke krydret med en tilbagevendt Peter Løvenkrands. Han luftede dog også muligheden for at gå trænervejen på et senere tidspunkt:

»Jeg kunne godt se mig i en trænerfunktion en dag, men det er ikke lige nu. Jeg elsker stadig at være ude på træningsbanen, og jeg er klar til at revanchere min sidste sæson i Birmingham, hvor jeg ikke rigtig fik chancen.«

Peter Løvenkrands blev aldrig Morten Olsens favorit, men han opnåede 22 landskampe i perioden 2002-10 og scorede et enkelt mål i rødt og hvidt.