Ejer vil lukke Team Discovery

Tour de France-vinderen Alberto Contadors arbejdsgiver, cykelholdet Discovery Channel, står til lukning, skriver USA Today.

Foto: AFP Fold sammen
Læs mere

Måske er det slut for et af cykelsportens mest dominerende hold de sidste ti år, Discovery Channel.

Ifølge den amerikanske avis USA Today, vil Discovery Channels ejer, Tailwind, i dag offentliggøre, at den lukker det professionelle cykelhold fordi det har været umuligt at finde en hovedsponsor til næste sæson.

Tailwind har afvist at kommentere oplysningerne over for avisen, som dog har bekræftet fået dem bekræftet af flere uafhængige kilder.

Tailwind har haft kontrakt med tv-kanalen Discovery Channel de sidste tre år, men den har kanalens ledelse afvist at forlænge.

Discovery Channel afviser, at beslutningen er påvirket af de seneste års mange dopingskandaler, som har sat cykelsporten i et dårligt lys.

Cykelholdet Discovery Channel og dets forløber, U.S Postal, har ellers domineret cykelsporten og i særdeleshed Tour de France de sidste mange år med otte Tour de France-sejre de sidste ni år.

Syv år i streg fra 1999 til 2005 lykkedes det Lance Armstrong at bevare tronen i Touren, og i år var det som bekendt Discoverys Alberto Contador, der løb med den samlede Tour-sejr.

Cykelholdet holder pressemøde i Spanien senere i dag, hvor Alberto Contador forholder sig til den seneste tids dopinganklager. Han er blandet andet sat i forbindelse med den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes og dopingsagen Operacion Puerto.

Contador har afvist at tage imod spørgsmål fra pressen, men nøjes med at læse en udtalelse højt.

Måske løfter Tema Discovery Channel også sløret for cykelholdets fremtid. Berlingske.dk følger sagen.