Ejer af økonomisk presset cykelhold håber på Bjarne Riis

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Team Cult Energy er i akut pengemangel, og nu sender medejer Michael Skelde en åben invitation til TInkoff-Saxos tidligere holdejer, Bjarne Riis, om at komme Team Cult Energy til undsætning.

»Det er klart, at vi selvfølgelig vil være positive overfor Bjarne Riis. Han har altid været eminent dygtig til at få ting til at ske. Han er altid lykkedes med at komme igennem de problemstilling, han har været igennem i tidernes løb. Og jeg vil da sige, at vi er i hvert fald åbne overfor Bjarne,« siger Michael Skelde til TV2/Sporten.

Michael Skelde svarer ja til spørgsmålet om, hvorvidt han vil kontakte Bjarne Riis:

»Vi er jo dér, hvor vi bliver nødt til isoleret set at se, hvor vi er henne. Jeg vil i hvert fald gerne have samtalen med Bjarne om, om han er interesseret i at lave noget sammen med os, og så må vi jo finde ud af, om vi kan lave noget sammen.« siger Michael Skelde.

Bjarne Riis er for tiden ledig på markedet, da han tidligere på året blev fyret af den russiske rigmand, Oleg Tinkov, som manager for Tinkoff-Saxo.

Men Bjarne Riis er samtidig en kontroversiel person, fordi han tidligere har indrømmet, at han har brugt doping som rytter, og fordi en doping-rapport fra Anti Doping Danmark i sidste uge slog fast, at han som minimum var vidende om doping-misbrug, da han var holdejer på CSC-holdet, men undlod at gøre noget ved det.

Brian Sørensen, der ejer det danske energi-drikfirma Cult Energy - sponsoren for det nu lukningstruede danske hold - sagde tidligere tirsdag, at man vil fortsætte jagten på en ny hovedsponsor til cykelholdet, så det kan køre videre.

»Vi bliver ved med at arbejde hårdt og er åben over for alle muligheder i forsøget på holde det stærkeste danske cykelhold på vejen fremover,« sagde Brian Sørensen.

Team Cult Energys økonomiske problemer skyldes i høj grad, at en ny luxembourgsk medejer ikke kunne leve op til de løfter, som han havde givet omkring nye sponsorer.