Ehlers giver målmænd en kamp hver i første VM-weekend

Sebastian Dahm vogter målet i premieren mod Kasakhstan, mens Frederik Dichow får chancen mod Schweiz.

Unge Frederik Dichow har haft en stor sæson i svensk ishockey og har gjort det godt i sine kampe for det danske landshold. Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sebastian Dahm og Frederik Dichow kæmper så hårdt om pladsen i det danske mål ved ishockey-VM, at landstræner Heinz Ehlers på forhånd har afvist at udpege en af dem som førstevalg.

Og landstræneren mener det alvorligt, når han annoncerer, at målmandshierarkiet er fladt. Allerede i den første VM-weekend kommer Dahm og Dichow til at dele spilletiden i buret.

Rutinerede Dahm åbner ballet lørdag mod Kasakhstan, mens opkomlingen Dichow får chancen dagen efter mod Schweiz.

»Det er et positivt problem, at jeg har to gode målmænd. Jeg har fortalt dem betingelserne, og i de to første kampe er det afgjort, hvem der spiller.«

»Uanset om Dahm holder nullet i første kamp, spiller Dichow i kamp to. Derefter må vi tage det dag for dag,« siger Heinz Ehlers.

35-årige Sebastian Dahm har været førstevalg i en årrække og stod stærkt ved VM sidste år og ved OL i Beijing. Men næste målmandsgeneration presser på.

Den 14 år yngre Frederik Dichow har storspillet for Kristianstad i Sverige og har gjort det gjort i sine landskampe. Var Mads Søgaard kommet hjem fra Nordamerika, havde konkurrencen været endnu større.

»Dahm har været en fremragende målmand på landsholdet det seneste års tid. Det giver ham noget bonus, men man skal ikke glemme, at Dichow måske var sæsonens bedste målmand i Allsvenskan.«

»I alle de fire træningskampe, han har spillet, har vi vundet eller taget point. Så konkurrencen er stor,« fastslår Heinz Ehlers.

I skikkelse af Mathias Seldrup rummer den danske VM-trup endnu en målmand, men foreløbig må Frederikshavn-keeperen altså finde sig i en status som landstrænerens tredjevalg.

/ritzau/