EHF Cup byder på svære modstandere til danske hold

Randers HK skal møde Brest, Craiova og Kuban i EHF Cuppen. Den værst tænkelige lodtrækning, mener træneren.

Torsdagens lodtrækning til EHF Cuppen var langtfra, hvad Randers-træner Niels Agesen havde håbet på. Scanpix/Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

Kvindernes EHF Cup har i denne sæson deltagelse af Randers HK, København Håndbold og Viborg HK.

Men vejen til næste runde ser svær ud for de tre danske håndboldhold efter torsdagens lodtrækning til gruppespillet, der begynder i januar 2018.

Her endte Randers i pulje med franske Brest, rumænske Craiova og russiske Kuban. Det er langtfra en ønskepulje, mener træner Niels Agesen.

»Såvel økonomisk som sportsligt kunne vi vel næppe få en værre lodtrækning,« siger Agesen til klubbens hjemmeside.

»Der er ingen, der har lovet os, at det skulle været nemt at starte forfra, så vi må bare rette ryggen og kæmpe videre,« lyder det fra træneren.

For København Håndbolds vedkommende går turene til Norge, Rusland og Frankrig, hvor Vipers Kristiansand, Lada og Issy Paris venter.

Træner Claus Mogensen ser perspektiver i gruppen, men har også respekt for modstanderne.

»Under alle omstændigheder kommer vi til at spille en masse kampe på højt niveau, og det kan kun give nogle fantastiske oplevelser og læring,« siger han til København Håndbolds hjemmeside.

Endelig skal Viborg HK møde Gdnynia, Byåsen og Kastamonu Belediyesi i turneringens gruppe C.

Skal det danske hold videre fra puljen, kræver det gode præstationer i alle seks gruppekampe, mener træner Allan Hene. Men, siger han:

»Rejserne dertil virker umiddelbart overkommelige, så alt i alt er jeg godt tilfreds. Specielt når man ser på eksempelvis gruppe A og B,« siger han til klubbens hjemmeside.

Viborg starter på hjemmebane mod Kastamonu Belediyesi.

/ritzau/