Egypten er klar til afrikansk finale efter straffedrama

Egypten er klar til finalen i Africa Cup of Nations efter sejr i straffesparkskonkurrence mod Burkina Faso.

Burkina Faso og Egypten måtte igennem et drama i onsdagens semifinale, inden Egypten kunne juble. Reuters/Mike Hutchings Fold sammen
Læs mere

Libreville. Egypten kan på søndag vinde Africa Cup of Nations for ottende gang i historien.

Onsdag banede landet sig vej til finalen med en sejr i semifinalen over Burkina Faso. Det blev en kendsgerning efter en dramatisk straffesparkskonkurrence, hvor Burkina Faso ellers var i vinderposition.

Egypten misbrugte sit første spark ved Abdallah El-Said, men scorede siden på alle fire forsøg. Og da Burkina Faso brændte sine to sidste forsøg, forduftede drømmen om det første trofæ i turneringen.

Koffi Kouakou og Bertrand Traore var synderne, og så kunne Egyptens målmand Essam El Hadary fejres som den store helt.

Egypten vandt sammenlagt 5-4 efter 1-1 i den ordinære spilletid.

Roma-angriberen Mohamed Salah sendte Egypten på finalekurs midtvejs i anden halvleg, da han fra en position lige uden for feltet sendte bolden i målhjørnet med en følt inderside til 1-0.

Så var Burkina Faso tvunget frem, og det gav bonus 17 minutter før tid på endnu et flot mål.

Aristide Bance tæmmede et indlæg med brystet og helflugtede bolden ind til 1-1 i næsten samme bevægelse. Det var første gang i hele turneringen, at Egypten indkasserede en scoring.

Der blev hverken scoret yderligere i den ordinære kamp eller den forlængede spilletid, og så måtte de to hold altså afgøre sagerne fra 11-meterpletten.

I finalen skal Egypten møde enten Cameroun eller Ghana, der tørner sammen i den anden semifinale torsdag aften.

/ritzau/