Efter overraskende exit: Her er miniputklubben, der vil gafle OB-koryfæer

Fynske klubber på lur efter OB-legender, der har meldt sig ud af den fynske traditionsklub.

Morten Bisgaard og flere andre OB-koryfæer har meldt sig ud af Odense Boldklub. Andre fynske klubber står klar med åbne arme Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kom som en bombe, da fyens.dk mandag kunne offentliggøre, at OB-koryfæer som Steen Nedergaard, Thomas Helveg, Morten Bisgaard og Ulrik Laursen har meldt sig ud af deres hjerteklub som konsekvens af, at rammerne for at pleje det sociale liv på holdet ikke længere kan tilbydes i Ådalen.

Det har fået spillerne på OBs succesfulde Old Boys-hold i tænkeboks.

Spørgsmålet er nu, hvor spillerne med et hav af optrædener på OBs førstehold i i benene, skal fortsætte deres lukkede fodboldhold. En gruppe, der desuden tæller navne som Jan Sønksen og en af heltene fra Miraklet i Madrid, Jesper Hjort.

Bt.dk kan nu fortælle, at der allerede dagen derpå står en håndfuld fynske klubber klar til at huse de tidligere fynske helte, der søger en fast base til det lukkede Old Boys-hold. Samtidig har spillerne allerede nu fundet sponsorer, der vil finansiere spillertøj, efter de er blevet bedt om at levere OB-tøjet tilbage.

En af de klubber, der er klar til at lægge græs til OB-legenderne, er den lille klub Agedrup Bullerup Boldklub lidt uden for Odense.

»Vi står klar med åbne arme. Vi har nogle fantastiske forhold herude,« siger klubbens formand Michael Stengel Petersen, der i aftes blev opmærksom på historien om OB-legenderne. Siden har han og bestyrelsen i den lille klub handlet hurtigt.

»Vi har i dag sendt en mail af sted til dem om, at de er meget velkomne herude,« fortæller han.

Endnu er der dog ikke kommet svar, og der kan formentlig også gå noget tid, før der lander noget i Agedrup Bullerup Boldklubs mailboks. Lige nu skal 'de gamle' OB-drenge forsøge at samle brikkerne.

»Der er flere i gruppen, som absolut ikke kan se sig selv spille i andre klubber end OB. Det er et kompliceret puslespil, der skal lægges,« siger den tidligere OB'er og landsholdsspiller Morten Bisgaard og giver sin version af baggrunden for OB-exitet.

»Det er en kendt sag, at OB i Ådalen har et rigtigt idyllisk hjemsted, men at der virkelig er run på banerne. Det har betydet, at vi har måttet spille på Dyrskuepladsen og andre baner forskellige steder i byen. Nogle - inklusiv mig selv - kom direkte til kampene omklædt og kørte direkte hjem, og så gik fællesskabet meget let i opløsning,« siger han og nævner også det ofte lukkede cafeteria i Ådalen som en kilde til ærgrelse.

»Det handler om, at vores gruppe skal bevares. Hvis den skulle det, blev vi nødt til at tænke anderledes,« fortsætter han og understreger, at der også har været andre individuelle grunde til at kvitte OB-medlemsskabet. Mindre tid, mindre motivation og skader hos enkelte spillere, fremhæves også.

BT har foruden Morten Bisgaard været i kontakt med de tidligere Superliga-spillere Kenneth Møller Pedersen, Ulrik Laursen og Steen Nedergaard, der alle kalder afskeden med OB ganske udramatisk. Sidstnævnte kalder dog sagen en tabersag for alle parter.

Måske smilet kan genfindes i Agedrup Bullerup Boldklub.