Efter drøje tider: Provinsen med »nogle af de mest sceniske steder på Jorden« jubler efter historisk bedrift

For en stund gled elendighederne lidt i baggrunden.

Sjældent er der blevet festet så meget i provinsen med de farverige huse og skrånende terrasser, der er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVIER MORIN/AFP/Ritzau Scanpix

Siden det tidlige forår har de dårlige nyheder nærmest stået i kø i den italienske La Spezia-provins – et yndet turistmål kendt for Cinque Terre, fem billedskønne landsbyer langs kysten.

Intet har fyldt mere end den omsiggribende coronavirus, der har kostet menneskeliv dag efter dag. Over 1.500 siden marts, hvis man medtager hele Ligurien-regionen med sine 1,6 mio. indbyggere.

Men et andet tema har ageret lidt modvægt til elendighederne:

Provinsens fodboldhold. En klub i den næstbedste række, der de seneste uger har bejlet til oprykning til Serie A. Noget, der aldrig er sket i klubbens 114 år.

Lige indtil torsdag aften. Efter opgøret mod Frosinone.

»Tillykke Spezia. Du skrev historie, nyd nu festen. Vi ses snart!« tweetede Claudio Ranieri, garvet cheftræner for den liguriske klub Sampdoria i Serie A.

Og festet. Det blev der. Foran det lille stadion med plads til 10.300 tilskuere, som ikke efterlever kravene til det fine selskab i Italiens bedste række, hvor mastodonter som Juventus, Milan og Inter huserer.

Sjældent er der blevet festet så meget i provinsen med de farverige huse og skrånende terrasser, der er på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

Trods coronavirusrestriktioner. Trods dårlige tider, der for en aften – og hel nat – gled lidt i baggrunden.