Efter 96 dage: Schumacher ved bevidsthed et øjeblik

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: YASUYOSHI CHIBA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endelig er der godt nyt om Michael Schumacher. Efter 96 dage i kunstig koma viser tyskeren tegn på bevidsthed.

Det er den tidligere Formel 1-stjernes manager, Sabine Kehm, der i en pressemeddelelse er ude med de gode nyheder.

- Michael gør fremskridt på vejen. Han viser øjeblikke af bevidsthed og opvågning, siger hun og fortsætter:

- Vi har i hans lange og vanskelige kamp stået ved hans side sammen med lægerne fra hospitalet i Grenoble, og vi forbliver optimistiske, lyder det fra Sabine Kehm, der derudover ønsker, at familien får fred og ro af hensyn til privatlivet.

45-årige Michael Schumacher styrtede mellem jul og nytår i de franske alper, da han var på skitur med en gruppe venner og sin 14-årige søn.

Formel 1-legenden kørte på en offpiste, da hans ski ramte en sten, hvorefter Schumacher væltede og slog hovedet ned i en anden sten. Kollisionen var så voldsom, at tyskerens hjelm flækkede, og han pådrog sig et kraniebrud og en hjerneblødning.

Siden har Michael Schumacher svævet mellem liv og død på Universitetshospitalet i Grenoble, hvor udsigterne har været særdeles dystre.

Rygterne om tyskerens tilstand har i perioder haft samme hastighed, som den fart Schumacher var synonym med på Formel 1-banerne. Flere medicinske eksperter har løbende udtalt, at den lange tid i koma kan betyde, at Michael Schumacher kan ende i en såkaldt vegetativ tilstand ude af stand til at kontrollere sit legeme.

Derfor vil fredagens udmelding være lidt tiltrængt optimisme, der kan styrke håbet for tyskerens pårørende og den enorme fanskare, racerkøreren har på verdensplan. Et håb, der efter længere tids tavshed så småt blev tændt torsdag, da manager Sabine Kehm gik til pressen med besked om, at 'der er tegn, der giver os grund til håb'. De tegn blev fredag uddybet og dermed kunne man håbe, at Michael Schumacher lige så stille har indledt jagten tilbage til livet.

Michael Schumacher vandt som aktiv Formel 1-kører syv verdensmesterskaber.