Ebbe Skovdahl håber på Aberdeen

Tidligere Brøndby- Vejle- og Frem-træner Ebbe Skovdahl tror, hans gamle skotske venner fra Aberdeen får det svært mod FC København i UEFA Cuppen.

Nu 62-årige Ebbe Skovdahl tænker positivt på sin tid i Aberdeen. Trods den begrænsede succes. Foto: Carl Redhead Fold sammen
Læs mere

Det er fem år siden, at træner Ebbe Skovdahl stoppede som træner i skotske Aberdeen efter tre et halvt år som manager, hvor succes’erne kunne tælles på få fingre i en skotsk turnering, der i årevis har været totalt domineret af Celtic og Rangers.

Ikke overraskende dukker den gamle træner imidlertid op igen i skotsk presse i forbindelse med Aberdeens UEFA Cup-brag mod FC København på torsdag. En kamp hvor vinderen går videre i turneringen, mens taberen er ude.

FCK kan endda nøjes med uafgjort for at komme videre i UEFA Cuppen, og Ebbe Skovdahl anser det for mest sandsynligt, at danskerne overlever. Det siger han til scotsman.com, der har talt med den tidligere Aberdeen-manager.

- Hvis tilhængerne er virkelig oppe og køre på stadion, har Aberdeen en chance. Men man må forstå, at denne kamp betyder lige så meget for FC København, siger Skovdahl med henvisning til det faktum, at Aberdeen med sejr skal spille europæisk fodbold i foråret for første gang i 21 år.

Stærke i luften
Ebbe Skovdahl forklarer hvilke FCK-kompetencer, der efter hans mening vil gøre livet svært for Aberdeen.

- De er stærke på en måde, der vil eliminere mange af de fordele, Aberdeen tror, de har gennem deres britiske spillestil. FCKerne er meget stærke i luftrummet i eget straffesparksfelt og i standard-situationer, og i Marcus Allbäck har de en angriber, der kan skabe chancer og mål ud af ingenting. Returbolde synes altid at ende hos ham. Jimmy Calderwood (Aberdeen-manager, red.) har hentet nogle gode spillere til Aberdeen, men de skal spille op til deres allerbedste, for at gå videre. Hvilket jeg virkelig håber, de gør, siger Ebbe Skovdahl til scotsman.com

Gode minder trods alt
Han fortæller, at han stadig holder øje med Aberdeens resultater, fordi han virkelig nød sin tid I den skotske klub.

- Jeg tænker positivt på det specielle forhold, jeg havde med klubbens tilskuere. Jeg ved, vi havde mange skuffelser på banen og mange nedture, men vi havde da også små succes’er, konstaterer Ebbe Skovdahl.

Kampen spilles torsdag kl. 20.45 (dansk tid) på The Pittodrie i Aberdeen