Ebbe Sands legandariske manager er død

Den tidligere tyske manager Rudi Assauer er død i en alder af 74 år. Han var i mange år manager i Schalke 04.

Fodboldspilleren Ebbe Sand (i midten), da han i 1999 blev præsenteret i Schalke 04. Ved siden af (th.) ser man Rudi Assauer. Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Gelsenkirchen. Den tidligere tyske fodboldmanager og spiller Rudi Assauer er død, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Han blev 74 år.

Rudi Assauer var en legendarisk manager i Schalke 04 i to omgange. Blandt andet var han i klubben, da danske Ebbe Sand havde sin storhedstid i klubben som angriber.

I forbindelse med offentliggørelsen af, at Ebbe Sand skulle være sportsdirektør i Brøndby, satte den tidligere danske landsholdsstjerne ord på sit forhold til Rudi Assauer, som Ebbe Sand fik et tæt forhold til.

- Han var fantastisk til at bakke spillerne op.

- Han var en karismatisk fyr, han var tæt på sine spillere. Det vil jeg også lægge op til. Spillerne vil altid kunne komme til mig, sagde 46-årige Ebbe Sand om den ofte cigarrygende tysker.

I 2012 offentliggjorde Rudi Assauer, at han led af sygdommen Alzheimers.

Rudi Assauer opnåede som spiller 307 kampe i Bundesligaen som forsvarsspiller, og han repræsenterede både Borussia Dortmund og Werder Bremen.

Som spiller opnåede han at vinde den tyske pokalturnering i 1965 og Europa Cuppen for pokalvindere i 1966 med Dortmund.

Han var manager i Schalke 04 fra 1981 til 1986 og igen fra 1993 til 2006 og lod sig ofte fotografere med en cigar i munden.

I 2001 gennemgik han sammen med Ebbe Sand en gevaldig skuffelse i Bundesligaen, da det tyske mesterskab gled ud af hænderne på Schalke i slutningen af sidste spillerunde, fordi Bayern München scorede et sent mål.

I Rudi Assauers tid som manager vandt Schalke 04 blandt andet Uefa Cuppen i 1997 samt den tyske pokalturnering i 2001 og 2002.

Ebbe Sand spillede i Schalke 04 fra 1999 til 2006, hvorefter han indstillede karrieren som spiller.

/ritzau/