E-løbsdebutant bliver Abdis største trussel i Dyrehaven

Lars Budolfsen, tv., og Abdi Hakin Ulad under pressemødet på Børsen inden VM på halvmaraton i København. Nu mødes de i søndagens Eremitageløb i Dyrehaven. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En E-løbsdebutant bliver sidste års vinder, Abdi Hakin Ulads, største trussel i søndagens Eremitageløb.

Lars Budolfsen, 34, bruger E-løbet som led i forberedelserne til New York City Marathon 2. november og er klar til udfordringen af landsholdskollegaen i Dyrehaven.

-Jeg har kun løbet enkelte brudstykker i Dyrehaven, ikke hele E-løbsruten. Jeg kender ikke de sidste kilometer, siger han.

- Abdi har et plus på bakkerne, mens min force er i vinden. Det bliver en hård kamp med Abdi som svag favorit.

Lars Budolfsen blev slået af Abdi Hakin Ulad i VM på halvmarathon i København i foråret, men besejrede ham i sidste års DM på halvmaraton. Han er regerende dansk mester på 10 kilometer på landevej og har med 29.32 løbet på årets hurtigste danske tid. I EM i Zürich i august blev han nr. 17 i 2.17.54.

Den høje Sparta-løber startede først løbekarrieren på seriøst niveau for seks år siden. Indtil da spillede han fodbold på Jægersborgs Danmarksseriehold.

Henrik Them har meldt fra efter sidste søndags H.C. Andersen Marathon, hvor han blev dansk mester i 2.23.29.

- Det var med blødende hjerte, da Eremitageløbet betyder meget for mig, men jeg havde brug for at teste forskellige ting så som sko og væske med henblik på at kvalificere mig til OL i Rio de Janeiro i et maratonløb til foråret. Beslutningen blev truffet tre dage inden starten i Odense, siger Henrik Them.