Dyster udmelding om Wozniackis OL-chance

Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis Caroline Wozniacki skal med til OL, kommer det til at afhænge af den olympiske komité og det International Tennisforbund, ITF. Og det ser efterhånden svært ud at få Danmarks bedste tennisspiller til OL.

Årsagen til den manglende optimisme er, at Caroline Wozniacki kun har deltaget i landsholdsturnering Fed Cup én gang over de sidste fire år, og der skal to deltagelser til samt en top 56-placering på verdensranglisten for at komme i betragtning til OL.

Verdensranglisten ligger hun fint til på, og det når ikke at blive et problem for den danske tennisstjerne, men den maglende Fed Cup-deltagelse gør. Wozniacki skal sammen med Dansk Tennis Forbund søge om dispensation for den manglende Fed Cup-deltagelse, og her står Wozniacki ikke med nogen god sag, siger næstformand i Dansk Tennis Forbund og bestyrelsesmedlem i ITF, Thomas Königsfeldt, til BT.

»Fed Cup og Davis Cup (herrernes landsholdsturnering, red.) er de største turneringer i ITF, og der skal noget ekstraordinært til, før de vil give dispensation. Hvis de først begynder på det, skaber det præcendens, så ITF vil ikke give den nemt. Jeg er ikke optimist,« siger Thomas Königsfeldt, og fortsætter:

»Personligt synes jeg ikke, hendes sag er stærk. Hun prioriterede anderledes i 2013 og 2014, spillede i 2015 og skulle have spillet i 2016, men blev skadet dagen før,« siger Thomas Königsfeldt, der ikke er indblandet i beslutningsprocessen hos ITF.

Det er altså de 56 højst placerede på verdensranglisten, som har spillet tilstrækkeligt i Fed Cup/Davis Cup, der kvalificerer sig til turninger. Derudover er der otte wild card-pladser til at udfylde resten af turneringen, men dem kommer Wozniacki næppe i nærheden af.

»De otte pladser er ikke nogen, som hun umiddelbart passer på. De bliver fordelt efter at balancere turneringen geografisk og til tidligere Grand Slam-vindere. Caroline opfylder ikke umiddelbart kriterierne for de otte pladser,« siger Thomas Königsfeldt.

Tennisekspert hos Discovery Networks Denmark, Michael Mortensen, er mere positiv for Wozniackis chancer og vil blive meget chokeret, hvis ikke Wozniacki kommer emd til OL og dermed mister chancen for at bære den danske fane ved åbningsceremonien i Rio de Janeiro.

»Hun er et stort navn. Hun har været nummer ét i verden og været i to US Open-finaler, så jeg vil blive meget chokeret, hvis hun ikke får dispensation. Hun har været reelt skadet, hvilket har holdt hende væk, og hun har gjort alt for at gøre sig klar til at repræsentere Danmark i Fed Cup,« siger Michael Mortensen.

At Wozniacki absolut skal deltage i Fed Cup for at kvalificere sig til OL, er uforståeligt, mener tenniseksperten, der tidligere har været træner for Wozniacki.

»Når hun har været ude og spille store turneringer, og i øvrigt har klaret sig godt på tennisbanen og i andre sammenhænge, så repræsenterer hun også Danmark. Spillerne stiller op til rigtig meget i løbet af et år, så jeg forstår ikke, at Fed Cup skal være kravet,« siger Michael Mortensen.

Wozniacki skulle have spillet med i Grand Slam-turneringen French Open, der begynder på søndag, men har trukket sig før starten med en ankelskade.