Dyster Bjørn før dansk golfbrag: Slidt og skidt svingende

Thomas Bjørn føler før European Tour-turneringen "Made in Denmark", at han er slidt og trænger til pause. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Thomas Bjørn føler sig efter et hårdt turneringsprogram henover sommeren godt og grundigt slidt.

Det afslørede den 43-årige golfspiller, da han ved et pressemøde forud European Tour-turneringen Made in Denmark i den himmerlandske by Gatten mødte dansk presse.

- Når jeg har slået det sidste slag ved turneringen, vil jeg derhjemme (i Sverige, red.) bruge syv-otte dage på at få mine slag på plads igen. Pausen er nødvendig. Mit spil er ikke 100 procent, som det skal være. Blandt andet synes jeg, at min kølle ikke har svinget godt i lang tid, sagde Thomas Bjørn, der i sidste uge ikke klarede cuttet til finalespillet ved PGA Championship i Louisville, USA.

Efter Made in Denmark var det planen, at Thomas Bjørn skulle have deltaget i turneringer i henholdsvis Tjekkiet og Italien. Men nu har han besluttet at melde afbud.

- Jeg er ret sikker på, at jeg spiller mig ind på Europas hold i Ryder Cup. Derfor er der ingen grund til at bruge ressourcer på at deltage i de to turneringer, forklarede Thomas Bjørn.

Ryder Cup spilles i september.

- Som forberedelse stiller jeg op som forsvarende mester i Schweiz, ligesom jeg også vil spille i Wales. Skal jeg gennem sæsonen, føler jeg, at det er vigtigt, at pausen kommer nu, sagde Thomas Bjørn.

Han vandt i 1995 på Challenge Touren sin første internationale turnering på banen i Himmerland.

- Det er dejligt at være tilbage. Banen her er helt fantastisk. Men turneringen har været længe undervejs. Det er første gang i 11 år, at jeg spiller en turnering i Danmark. Der er ikke meget, man kan sætte fingre på her. Når Lars Larsen (turneringens hovedsponsor, red.) sætter sig noget i hovedet, bliver det gennemført, sagde Thomas Bjørn med et anerkendende blik.

Se Thorbjørn Olesens vilde slag fra sidste uges PGA Championship.