Dyr doping-dom: Så svimlende mange millioner mister Sharapova

Foto: ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tennisstjernen Maria Sharapova blev onsdag idømt en karantæne på to år, efter hun er blevet testet positiv for brug for af det ulovlige stof meldonium i forbindelse med årets udgave af grand slam-turneringen Australian Open.

Udover at Sharapova må finde sig i at blive stemplet som en snyder og ikke får lov at spille tennis i to år, så kan dommen også ende med at få voldsomme økonomiske konsekvenser for den russiske spiller.

Det er det amerikanske magasin Forbes, der har regnet ud, at Maria Sharapova på de to år vil gå glip af en indtægt på hele 325 millioner kroner, som en konsekvens af de præmiepenge, reklameindtægter og turneringshonorarer hun ikke vil få del i.

Sådan så Maria Sharapova ud d. 7. marts i år, da hun på et pressemøde bekendtgjorde, at hun var testet positiv for doping. Fold sammen
Læs mere

Udregningerne er lavet med udgangspunkt i, at Sharapova i de seneste syv år i gennemsnit har tjent 162,5 millioner kroner på netop førnævnte indtægter.

Maria Sharapova har dog ikke tænkt sig uden videre at acceptere dommen, der holder hende ude af tennissporten ind til d. 26. januar 2018. Russeren offentliggjorde således tidligere onsdag på sin Facebook-profil, at hun vil appellere dommen.

»Tribunalet konkluderer korrekt, at jeg ikke bevidst overtrådte antidopingreglerne, og derfor kan jeg ikke acceptere en urimelig hård dom på to års karantæne,« skriver Sharapova.

»Medlemmerne i tribunalet, der er udpeget af ITF (Det Internationale Tennisforbund, red.), er enige om, at jeg ikke har gjort noget med vilje, men alligevel forsøger de at udelukke mig fra tennis i to år.«

»Jeg vil straks appellere afgørelsen til CAS, Den Internationale Sportsdomstol,« skriver Sharapova, som samtidig takker sine fans for støtten i de seneste måneder:

Foto: LUCAS JACKSON.

»Jeg har savnet at spille tennis. Og jeg har savnet mine fans, som er de bedste og mest loyale fans i verden. Jeg har læst alle jeres breve, jeg har læst jeres opslag på sociale medier, og jeres kærlighed og støtte har båret mig gennem disse hårde dage,« skriver Sharapova.