Duncan vender tilbage i AGF's vitale sekspointskamp

AGF kan dårligt tåle et nederlag til Silkeborg, hvis holdet skal undgå playoffkampe om overlevelse.

Morten Duncan Rasmussen, der har scoret ni ligamål for AGF i denne sæson, er tilbage efter en skade. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Begrebet "sekspointskamp" kommer i den grad til sin ret, når AGF mandag aften tager imod Silkeborg i Superligaens nedrykningsspil.

Med en sejr er AGF på pointhøjde med Silkeborg på andenpladsen i pulje 2. I tilfælde af nederlag har AGF seks point til den rette side af stregen.

I jagten på sejren kan træner Glen Riddersholm glæde sig over at have anfører og topscorer Morten "Duncan" Rasmussen tilbage efter en skade.

Det passer glimrende, da angriberen Kasper Junker er ude som følge af karantæne.

"Duncan" er kommet sig over en forstrækning og vender tilbage sammen med Chris Ikonomidis, der er en skulderskade kvit. Derudover er terrieren Martin Spelmann tilbage efter karantæne.

Til gengæld er Niklas Backman og Alexander Juel Andersen stadig skadede.

Efter et svagt forår fik AGF en optur i den seneste runde, da det lykkedes at vende 0-2 til sejr på 4-2 ude over Viborg.

Nu skal aarhusianerne så bevise sig selv på hjemmebane, hvor det er blevet til nederlag fem gange i streg.

AGF-direktør Jacob Nielsen håber ikke, at de dårlige resultater har skræmt tilskuerne væk.

»Vi skal have de tre point, og derfor har vi brug for byens hjælp og støtte i en vigtig kamp, der kan blive afgørende for resten af gruppespillet.«

»Kampen mandag er en nøglekamp, og derfor håber vi, at Aarhus vil hjælpe os til at få brudt vores dårlige hjemmebanestatistik,« siger Jacob Nielsen til TV2 Østjylland.

Kampen fløjtes i gang klokken 19. Inden den har Silkeborg og AGF henholdsvis 31 og 28 point efter hver én kamp i pulje 2. AaB og Viborg har henholdsvis 34 og 28 point for to kampe.

De to bedste i gruppen skal spille om placeringerne fra syv til ti, mens de to nederste skal ud i nedrykningsspil, hvor de parres med de nederste hold fra pulje 1.