DSB med i kampen mod fodboldbøller

Rigspolitiet og DSB vil fremover samarbejde i kampen mod fodboldbøller. Det betyder blandt andet mere politi i togene til og fra kampe i den bedste liga.

Problemerne med voldsgale fodboldbøller stiger, og nu forsøger DSB og Rigspolitiet sig med et samarbejde. DSB bliver fremover informeret om politiets risikovurdering af samtlige fodboldkampe i SAS-ligaen.

Og det er vigtigt, at der sker noget, lyder det fra kvalitetschef Georg Bentzen fra DSB til virksomhedens medarbejderblad.

- Ballademagerne er bestemt ikke til at spøge med. Vi har for eksempel oplevet, at de har snuppet hele salgsvognen fra en togstewardesse, og som noget af det værste er en gravid passager blevet truet med, at de ville trampe på hende, siger Georg Bentzen.

I den kommende sæson vil der komme dørkontrol på stationerne efter kampe, ekstra bemanding i togene og flere politibetjente blandt passagerne. Mange af de hårdeste hooligans kører med offentlig transport til og fra kampe, fordi de som oftest ikke kan deltage i arrangerede busture, da de er blevet ekskluderet af de officielle fanklubber.

/ritzau/