Drømme-kontrakt i vente for Henke

Henrik Lundqvist synes godt på vej til at blive en af de bedst betalte idrætstjerner i Sverige.

Henrik Lundqvist synes godt på vej mod en drømmekontrakt i New York Rangers Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Wattie

Sveriges bedste ishockeymålmand Henrik Lundqvist fortsætter sin himmelflugt i den nordamerikanske liga NHL.

Flertallet af danskerne kender ham næppe specielt godt, men spørg på Manhattan, og mange vil med garanti smilende svare ja.

Natten til i dag holdt Henke for femte gang i sæsonen buret rent for New York Rangers og er dermed en vægtig årsag til, at mandskabet fra Madison Square Garden ligger med helt fremme i ligaen.

Lundqvists præstationer er da heller ikke gået ubemærket forbi Rangers’ general manager Glen Sather, som derfor vil belønne svenskeren med en gigant-kontrakt på op mod 200-250 millioner kroner, skriver Aftonbladet.

- Jeg og Glen Sather har aftalt et møde efter jul og nytår. Vi skal forhandle om Henriks næste kontrakt. Både min, Henriks og Rangers målsætning er at skrive en langtidskontrakt, fem eller seks år, siger Lundqvists agent Don Meehan til avisen.

I år tjener svenskeren omkring 21 millioner kroner for at holde pucken ude af Rangers-målet, men ambitionerne går på et betragteligt lønhop og dermed kravle betragteligt op i NHLs lønhieraki.

- Vi sidestiller Henrik med de allerbedste i NHL, og det gør Rangers også. Han skal have samme lønniveau som de bedst betalte målmænd Nikolai Khabibulin og Roberto Luongo. Deres løn ligger omkring 32 til 36 milliner kroner om året, siger Don Meegan.